Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La vallenca Marta Arjona realitza una residència artística al Teatre Principal

El teatre acull el seu projecte de creació en vídeo dansa

L'equip artístic i tècnic de Marta Arjona L'equip artístic i tècnic de Marta Arjona CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 03 Febrer 2017 12:59

La vallenca Marta Arjona ha realitzat aquesta setmana una residència artística i tècnica al Teatre Principal de Valls per enregistrar una escena del seu nou projecte de vídeo dansa. La cooperació entre la creadora i l’Ajuntament de Valls s’insereix dins la línia de residències dels Teatres de Valls, i ha permès que desemboquin a la ciutat les sinèrgies internacionals d’Arjona.

Marta Arjona, amb la productora especialitzada en dansa i arts escèniques DansPXL, ha rodat part de la seva nova creació de vídeo dansa al Teatre Principal durant aquesta setmana candelera. Es tracta d’una producció protagonitzada per la ballarina mexicana Triana Botaya, en la qual es narra, a través del moviment i d’elements simbòlics del nostre país, el seu viatge cap a Catalunya i el que aquesta terra li ha aportat. La coreografia que s’ha enregistrat al centenari coliseu vallenc és és “La Saeta”, premiada en diferents concursos estatals.

En l’escena enregistrada a partir d’aquesta residència, apareixen també les nenes vallenques Alba i Alexandra Pérez que, per a la ballarina mexicana, representen símbols del que ella s’ha trobat en el seu viatge al nostre país. La residència forma part d’un projecte més dilatat en el temps, que es va començar a rodar als escenaris naturals de la Punta de la Móra de Tarragona el passat mes de novembre, i es preveu que finalitzi cap al mes d’agost. L’estrena està prevista a principis de l’any 2018.

Arjona i DansPXL

DansPXL es una productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en la dansa i les arts escèniques, dirigida per la creadora vallenca Marta Arjona. Arjona és graduada en Comunicació Audiovisual i Periodisme, i MasterDEC per la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona. Les produccions de vídeo dansa de DansPXL han estat presents a festivals de tot el món, guanyant premis als certàmens Utah Dance Film Festival als Estats Units, Body in Focus de Portugal, i RiuRau Film Festival de València.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: