Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ramon Simó dirigeix la primera producció de Metròpera

El director proposa l'obra ‘Lo Speziale', una versió del llibret de Goldoni que s'estrena avui al Teatre Tarragona

Ramon Simó, en primer terme, amb els responsables de la primera producció del projecte Metròpera. Ramon Simó, en primer terme, amb els responsables de la primera producció del projecte Metròpera. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Espectacles Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 28 Gener 2017 10:28

El tarragoní Ramon Simó dirigeix la que serà la primera producció del Metròpera, un projecte de formació, difusió i producció d'intèrprets i projectes operístics nascut el 2016 a Tarragona. L'obra escollida és Lo Speziale, una peça basada en un llibret de Carlo Goldoni i amb partitura de Joseph Haydn. Simó ha escollit “una òpera divertida, d'arrel mediterrània”, basada en les trifulgues d'una farmàcia i d'un triangle amorós entre tres joves ingenus.

L'obra es podrà veure avui (a les 9 de la nit) i diumenge (a les 6 de la tarda), des de l'escenari del Teatre Tarragona, on públic i intèrprets “viuran de prop el gènere operístic en el seu vessant més contemporani”, segons l'organització.

Els intèrprets han estat seleccionats després del curs de formació de Metròpera fet al Teatre Metropol el juliol de l'any passat, que ara comença a donar els seus fruits. Són Laura del Río, Oriol Roca, Neus Roig i Cristina Ruiz, amb Anna Creixells al piano. Els coordinadors del projecte són Teresa Valls i Marc Chornet.

Simó torna a Tarragona després de cinc anys dirigint el Festival Grec de Barcelona. Ho fa com a autor d'aquesta relectura contemporània d'una comèdia basada en els personatges de la commedia de'll arte italiana i que serveix de base per a l'adaptació de la història als nostres dies amb regustos de la sèrie Breaking Bad.

Tot per als cantants d'òpera

Metròpera va néixer l'any passat amb la voluntat de donar un impuls al treball dels cantants d'òpera mitjançant la formació, la recuperació d'obres de l'espai simbòlic de la Mediterrània, la divulgació i la innovació escènica, tècnica i de posada en escena. Marc Chornet i Teresa Valls van articular aquest projecte, per encàrrec de l'Ajuntament, per excel·lir en un àmbit molt específic: formar cantants d'òpera com a intèrprets de les produccions més exigents i innovadores i, alhora, impulsar la divulgació musical.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: