Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Parellada de Santa Oliva i La Mar de la Frau de Cambrils guanyen els Premis Zinkers a Catalunya

Els premis reconeixen les millors iniciatives de Primària i Secundària de centres educatius en matèria de transició energètica, canvi climàtic o sostenibilitat

L'Institut de Secundària La Mar de la Frau, de Cambrils, ha estat premiada com la millor iniciativa de Secundària de Catalunya en matèria de transició energètica, canvi climàtic o sostenibilitat L'Institut de Secundària La Mar de la Frau, de Cambrils, ha estat premiada com la millor iniciativa de Secundària de Catalunya en matèria de transició energètica, canvi climàtic o sostenibilitat FUNDACIÓN REPSOL
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Juny 2023 18:40

La Fundación Repsol ha revelat els 34 guanyadors de la 2a edició dels Premis Zinkers, que reconeixen els millors treballs i iniciatives de Primària i Secundària sobre transició energètica i sostenibilitat realitzats per alumnes de col·legis i instituts de totes les comunitats autònomes.

Cambrils i Santa Oliva, els millors centres de Catalunya

Els millors centres de Catalunya han estat l'Escola La Parellada, de Santa Oliva, a la categoria de Primària i l'Institut de Secundària La Mar de la Frau, de Cambrils, a Secundària. Cada centre rebrà un ajut econòmic de 2.500€ per desenvolupar un projecte d'innovació educativa al centre i per al material o experiència que consideri per als alumnes guanyadors.

Christian Toldrà, docent de 6è A de Primària de l'Escola La Parellada, ha estat l'encarregat de desenvolupar, juntament amb la seva aula i docents d'altres departaments, un projecte transversal en què els alumnes han realitzat diverses accions de conscienciació a l'escola al voltant dels eixos de la transició ecològica, com ara campanyes de sensibilització, tallers i investigacions sobre economia circular, mobilitat sostenible, etc.

Per la seva banda, Judith Pijoan i els seus alumnes de 1r de l'ESO de l'Institut La Mar de la Frau, han mostrat al seu projecte com el consum sostenible afavoreix la transició ecològica, i han analitzat com podem ser sostenibles en tot el procés des del cultiu de la llavor fins que el menjar arriba al nostre plat. Fins i tot, després del consum a través del compostatge de residus orgànics com el liderat pel propi centre.

La gala va comptar amb la presència del president de Repsol, Antoni Brufau, del director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya, Jean-Marc Segarra, i de la directora general de Planificació i Gestió Educativa del Ministeri d'educació i Formació Professional, Maria de l'Àngel Muñoz, a més de nombrosos representants de les conselleries d'Educació d'altres comunitats autònomes i més de 300 persones entre alumnes, docents i referents de la comunitat educativa.

En el seu parlament, Antoni Brufau va destacar “el propòsit de Repsol Zinkers com a plataforma digital líder i referent en ensenyament en energia i transició energètica adreçada als centres educatius de Primària i Secundària”.

Programa Zinkers de Repsol

'Zinkers' és un programa educatiu digital promogut per la Fundació Repsol per afrontar els reptes de futur des del coneixement i el rigor acadèmic, per donar resposta a les inquietuds dels joves i contribuir a millorar el seu entorn i preservar el planeta.

Comprèn l'etapa educativa de 6 a 16 anys, permetent als docents apropar als alumnes continguts claus adaptats al currículum escolar sobre energia, canvi climàtic, qualitat de l'aire, mobilitat sostenible, economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: