Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jornada de debat i reflexió sobre l'educació infantil a Valls

El Moviment Educatiu de l’Alt Camp (MEAC) organitza aquest cap de setmana la primera 'Jornada 0-6'

El Centre Cívic de Valls -a la imatge- i la Sala del Convent del Carme acullen la 'Jornada 6.0' El Centre Cívic de Valls -a la imatge- i la Sala del Convent del Carme acullen la 'Jornada 6.0' ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Dissabte, 15 abril 2023 10:38

Aquest divendres 14 i dissabte 15 d’abril, el Moviment Educatiu de l'Alta Camp (MEAC) celebra la primera 'Jornada 0-6', d’Educació Infantil a Valls. Una activitat de formació reconeguda pel Departament d’Educació en la que professionals del camp educatiu, famílies i persones interessades gaudiran de les diverses ponències que es duran a terme.

En aquesta Jornada 0-6 anys, la comunitat educativa vol contribuir a la formació i a la presa de consciència del potencial que tenen les criatures, i com observant i actuant en el moment precís amb el material i tenint en compte les necessitats individuals, podem donar-hi resposta. Així doncs, és clau l’acurada mirada de l’adult que acompanya a la criatura en el seu dia a dia, tot respectant i estimulant el seu procés maduratiu, la curiositat, l’entusiasme....

La jornada va ser presentada aquest divendres per Jaume Centelles, padrí del Moviment i un apassionat de la literatura.

A la jornada hi participarà Montserrat Payés, cap del Servei de Currículum d'Infantil i Primària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que presentarà el nou Currículum d'Infantil, tot just acabat de sortir del forn, destacant les novetats i encerts, incidint sobretot en el nou tractament que fa de l’etapa 0-3 i la importància de la relació entre el 0-3 i el 3-6.

També es comptarà amb la presència d'Alfredo Hoyuelos, doctor europeu en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat Pública de Navarra (2001) i mestre. Ens parlarà sobre la identitat, necessitats i drets de les criatures del 0-6, sobretot en aquest moment on es troben les dues etapes i son considerades ambdues com educatives.

També hi haurà la Teresa Godall, mestra d’Eduncació Infantil, doctora en pedagogia i formadora de la pedagogia Pikler, més coneguda com la teoria del moviment lliure, per fonamentar el desenvolupament autònom. Actualment la Teresa està jubilada, però segueix dedicada a la investigació i la docència per a la millora de la qualitat en el desenvolupament global de l’infant i el benestar de les criatures i adults.

I per tancar la Jornada aquest dissabte, es comptarà amb la presència e Roser Ros, doctora en pedagogia per la Universitat de Barcelona, narradora i escriptora. Ens parlarà sobre les literatures d’infant i la seva importància en les relacions entre petits i grans, descobrirem delicadeses literàries per a poder gaudir amb la petita infància.

Aquesta és una activitat en format presencial, que es durà a terme a la sala d’actes del Centre Cívic de Valls i a la Sala del Convent del Carme. Una ocasió per gaudir de grans professionals al nostre territori.

Les persones interessades podeu enviar un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a fer la inscripció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: