Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El programa educatiu “Celebrem 600 anys” commemorarà a Reus tres efemèrides

Més de 10.000 alumnes han pogut gaudir del programa “Territori viu per a tothom” de Còdol en els últims cinc anys

Més de 10.000 alumnes han pogut gaudir del programa “Territori viu per a tothom” de Còdol en els últims cinc anys Més de 10.000 alumnes han pogut gaudir del programa “Territori viu per a tothom” de Còdol en els últims cinc anys CÒDOL
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 31 Març 2023 12:01

El programa educatiu cultural “Celebrem 600 anys” de Còdol Educació commemorarà a Reus tres efemèrides; el centenari de la mort de l’arquitecte Domènec i Muntaner, els 50 anys del traspàs de Pau Casals i els 450 anys de la campana Petra Claudia, considerada “la veu més antiga de Reus i la més emblemàtica” de la Prioral.

La finalitat d’aquestes activitats és facilitar l’accés a la cultura i al patrimoni reusenc als estudiants de centres tipificats de màxima complexitat pel Departament d’Educació, és per això que el programa “Celebrem 600 anys” serà subvencionable pels centres d’aquestes característiques i escoles rurals. Això ha estat possible gràcies a la feina de la Fundació Privada Reddis, entitat col·laboradora.

El projecte d’aquest 2023 arriba després que s’hagi consolidat l’èxit del programa “Territori viu per a tothom”, el qual es troba en funcionament des de l’any 2017 i que des de la seva posada en marxa ha rebut la participació de 10.000 alumnes.

Bateria d’activitats

Per recordar aquestes efemèrides, Còdol Educació ha preparat tota una bateria d’activitats per a totes les edats. Es farà una visita a la Prioral i al campanar en el marc de l’acte “Felicitats, Petra Claudia!”. A continuació també es contempla una visita teatralitzada a l’Institut Pere Mata anomenada “Descobrim el modernisme”. El programa també prepara un parell de rutes, la primera un recorregut per la Reus modernista gaudint de les obres de Domènec i Muntaner, i l’altra es tracta d’una ruta literària a càrrec del grup modernista de Reus. Els actes continuaran amb “La Boca de la Mina, un passeig modernista! Descobrim les formes de la natura i amb un homenatge a Pau Casals, “L’amic dels ocells. Edició 50 aniversari”.

Aquest programa d’activitats es presentarà el 4 de maig, a les 19 h, en el marc de la conferència a la Fundació Reddis del campaner Jesús Martínez, 'Petra Clàudia: la veu més antiga de Reus', qui explicarà secrets de la campana i com va ser fosa ara fa 450 anys.

Altres activitats

Paral·lelament a les accions de commemoració també es participarà en la celebració de l’esdeveniment 'Reus 1900. Festa Modernista', els dies 15 i 16 d’abril, coincidint amb l’any Domènec i Muntaner.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: