Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra acull aquest divendres el Fòrum d'Escoles Verdes del Tarragonès

Hi participaran una vuitantena d’alumnes i mestres de 12 centres educatius de primària de la comarca

Imatge d'arxiu d'una trobada d'alumnes d'escoles verdes del Tarragonès Imatge d'arxiu d'una trobada d'alumnes d'escoles verdes del Tarragonès ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 17 Març 2023 07:44

Aquest divendres 17 de març se celebra a Torredembarra un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació d’uns vuitantena d’alumnes i mestres de 12 centres educatius de primària del Tarragonès.

El programa d’Escoles Verdes és un programa de la Generalitat de Catalunya que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius del país que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’educar en relació als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Aquesta xarxa d’escoles per la sostenibilitat compta actualment amb 759 centres educatius, dels quals 165 són de la demarcació de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Priorat i Baix Penedès). Anualment aquests centres organitzen un Fòrum, una trobada de mestres i alumnes per compartir experiències, propostes i idees. Enguany, al fòrum dels centres de primària de Torredembarra cada centre serà representat per un o dos docents i de quatre a vuit alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, un centenar persones a cada fòrum, entre docents i alumnes, es reuniran per compartir les accions d’educació per la sostenibilitat que duen a terme als seus centres. A partir de les 9 h, els alumnes i els mestres d’aquestes escoles es trobaran a la Sala Cal Maiam en la benvinguda institucional, on seran rebuts per l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i de representants dels departaments d’Acció Climàtica i d’Educació de la Generalitat.

El mercat d'experiències

Posteriorment, als espais exteriors del Patronat Antoni Roig tindrà lloc el mercat d’experiències, en el qual uns alumnes de cada centre exposen i expliquen una de les accions que realitzen al centre com a escola verda, mentre la resta d’alumnes del centre passegen i coneixen les experiències dels companys d’altres centres.

Després d’esmorzar alumnes i mestres es repartiran en petits grups, per treballar i reflexionar sobre els objectius i l’abast de les accions que es fan als centres del programa. D’aquest treball per grups en sortiran cartells i un manifest que s’exposaran a la cloenda de la tarda.

Tots els grups es retrobaran i dinaran també al Patronat Antoni Roig i, pels volts de les 3 de la tarda, s’iniciarà una cercavila festiva des del lloc de dinar fins a la plaça del Castell l’Ajuntament, en la qual els participants passejaran per Torredembarra amb els missatges positius envers la sostenibilitat que hauran treballat durant el matí.

A quarts de quatre tindrà lloc la cloenda a la plaça del Castell l’Ajuntament, amb la presència de la regidora d’Educació Maria Gual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: