Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls acull per primer cop el programa de concerts de música clàssica per a estudiants de la Camerata XXI

El programa educatiu 'Anem a concert' es farà al Teatre Principal, entre l'1 de febrer i el 2 de març

Imatge d'arxiu d'una sessió del programa educatiu 'Anem a concert', a Reus Imatge d'arxiu d'una sessió del programa educatiu 'Anem a concert', a Reus ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Gener 2023 12:53

La Fundació Camerata XXI durà a terme a Valls, entre l'1 de febrer i el 2 de març, la XIa edició del programa educatiu 'Anem a Concert', que es farà per primera vegada a l'Alt Camp per a escolars de la comarca. Aquest programa d'especial rellevància per a l'alumnat s'ha celebrat en la darrera dècada a Reus i el Baix Camp i ha apropat la música clàssica a més de 30.000 infants i joves. Enguany, a més de repetir-se a Reus, arriba per primer cop a l'Alt Camp, al Teatre Principal de Valls, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Valls.

L'èxit d'aquest projecte es deu en gran part a la varietat i solidesa de les diferents propostes adreçades als diferents cicles de l'educació primària i secundària amb un recorregut que va descobrint les diferents seccions de l'orquestra simfònica. Aquestes propostes s'articulen a partir dels músics integrants de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI, garantint la qualitat musical de les actuacions, juntament amb l'actor reusenc Pau Ferran, dinamitzant cadascun dels concerts a través de les diferents propostes didàctiques.

Aquest any s'inicia un procés de renovació de les propostes, actualitzant els guions i el repertori, incloent activitats participatives que promoguin la creativitat i la pràctica artística en les dinàmiques de treball dels centres educatius. Al Teatre Principal de Valls, s'hi faran nou concerts en sis dies, que comptaran amb alumnat de tota la comarca.

Com és habitual, aquesta temporada es presentaran quatre programes diferents, un per a cadascun dels cicles educatius: 'Percu...què?' amb els instruments de percussió per l'alumnat de cicle inicial; 'Vivaldi Peti qui Peti' amb la família de corda i la música descriptiva de Vivaldi pels de cicle mitjà; 'Pau Casals, el geni de l'arquet' amb el violoncel·lista del Vendrell com a protagonista pel cicle superior, i '400 anys en 1h' al voltant de la història de la música pels centres de secundària.

Camerata XXI Fundació Privada és una entitat sense ànim de lucre creada el 21 d'abril de 1991. Els seus objectius fundacionals són el foment i la promoció de la formació integral dels estudiants de música, dels músics del territori i la difusió cultural i social de la música, mitjançant concerts, programes d'investigació, publicacions, concerts educatius, familiars, i d'altre propostes. Més de 1.000 concerts avalen la seva tasca.

Programa de concerts al Teatre Principal

1 de febrer – 9.30. Secundària

9 de febrer – 9.30. Cicle Superior

10 de febrer – 11.00. Cicle Superior

15 de febrer – 9.30 i 11.00. Cicle Mitjà

28 de febrer – 9.30 i 11.00. Cicle Inicial

2 de març – 9.30 i 11.00. Cicle Inicial

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: