Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 2a Escola d'Estiu de formació del MEAC a Valls tanca amb èxit d'assistència

Un centenar de persones es va matricular a l'escola d'estiu del Moviment Educatiu de l’Alt Camp, que va presentar nous cursos en format presencial

Un dels equips formadors de la 2a Escola d'Estiu de formació del MEAC Un dels equips formadors de la 2a Escola d'Estiu de formació del MEAC MEAC
Ensenyament Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Juliol 2022 15:12

La 2a Escola d'Estiu de formació del MEAC (Moviment Educatiu de l'Alt Camp) va finalitzar amb èxit a l'Escola La Candela Valls amb èxit d'assistència. Prop d'un centenar de persones es van matricular a l'escola d'estiu, després de passar un curs escolar, força convuls amb novetats d’última hora, mesures presents encara de COVID, increment de baixes per la pandèmia, alumnat i famílies regirades… Tot plegat dins una nova normalitat que, en alguns moments, costava de seguir amb calma. Tot i això, un nombre important de persones han apostat per formar-se aquest juliol a l'Escola d’Estiu.

L'escola del MEAC va acollir durant dues setmanes propostes formatives tant per a docents com per a persones interessades en el món educatiu. De temàtiques diverses, per donar resposta a les necessitats de les diverses etapes educatives, des de l’Escola Bressol fins als de l’etapa de secundària.

En aquesta segona edició, la novetat va ser que es van oferir cursos en format presencial. Tot i això, també hi van haver propostes d’entramats híbrids i online, aquests últims van obrir les portes a poder-s'hi inscriure a persones tant de l’Alt Camp com de comarques més llunyanes.

La qualitat pedagògica i de l'equip de formadors/es

Des del Moviment Educatiu de l'Alt Camp es destaca que "el marc de la nostra proposta recau sobretot en la qualitat pedagògica de les formacions i l’organització, en general". Un equip de formadors/es repartits en 6 entramats, que van oferir continguts diversos per anar madurant durant l’estiu.

En concret, van poder gaudir amb el Bernard Aucouturier, expert en desenvolupament motriu i psicomotricitat; la Teresa Godall i la Sally Goddard, en materia de joc i moviment lliure a l’Escola Bressol; l’equip de 3art_Educa, format pel Dimas Fàbregas, el Toni Vila i el Marco Fragoso, mestres i experts en matèria d’art i creativitat; la Maria Folch, atelierista a Reggio Emilia, que ens va parlar de l’art de comunicar-se creativament amb les persones; el percussionista corporal i músic, Santi Serratosa, que va oferir formació musical; i, per últim, l’equip de formadors de l’entramat de càpsules d’educació que van fer un passeig per temes cabdals en Educació, com el nou currículum i les seves possibilitats, amb el Carles Monereo, l’avaluació amb la Neus Sanmartí, el treball per projectes de vida a l’escola amb el Fernando Hernández, i l’Anna Juan, que ens va endinsar en la biblioteca d’escola, el món dels llibres i el gust per la literatura en l’alumnat de Primària i Secundària.

L’equip coordinador del MEAC ha rebut valoracions molt positives tant pel que fa a l’oferta d’entramats com en l’organització, tot i això seguiran treballant per oferir noves propostes que interessin a les persones tant del món educatiu com familiar.

Un cop feta la valoració i el tancament d’aquesta segona edició, des del MEAC volen agrair a la direcció del centre de La Candela, de Valls, per deixar els equipaments i poder fer ús de les instal·lacions; a la Teresa Rull, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Valls, pel suport en aquesta activitat; al Departament d’Educació, a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i a totes les persones inscrites que un any més van confiar en aquest projecte pedagògic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: