Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les obres del nou Institut de Roda de Berà s’iniciaran durant les properes setmanes

Els treballs s’allargaran durant, aproximadament, 18 mesos

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al centre l’acta de signatura del replanteig Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al centre l’acta de signatura del replanteig AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Juliol 2022 00:28

L’Institut de Roda de Berà serà aviat una realitat. Si més no l’inici de les obres atès que a partir d’avui, amb la signatura de l’acta de replanteig, ha començat el compte enrere perquè les màquines iniciïn la seva activitat durant les properes setmanes.

L’acte oficial ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Pere Virgili; de la regidora d’Ensenyament, Rosana Dorantes; del regidor d’Urbanisme, Manel González; i dels regidors Juan Pedro Labrador i Toni Bernal. Miquel Àngel Martínez hi ha assistit representant els Serveis Territorials d’Ensenyament; i també hi ha participat l’arquitecte municipal, Miquel Bonnin; l’arquitecte de l’obra, Xavier Ferré; i representants de la direcció de l’execució de l’obra. Pel que fa als centres educatius implicats, la reunió ha comptat amb la presència d’Estela Simó, directora de l’Institut, acompanyada per gran part del seu claustre de professors i professores; així com Gemma Barceló i Clara Puig, directora i cap d’estudis de l’escola Salvador Espriu.

Tant l’alcalde com els regidors de l’equip de govern, així com de la resta de grups municipals, s’han mostrat molt contents perquè finalment les obres s’iniciïn aviat.

Una demanda històrica

Després de 12 anys de demandes durant els quals tant l’Ajuntament com la direcció de l’Institut Roda de Berà han reclamat insistentment un centre digne on l’alumnat pugui estudiar amb les condicions i l’equipament que mereixen, si tot va segons el previst, en 18 mesos el jovent podrà gaudir del nou centre. Mentrestant hauran de conviure amb els treballs de construcció, perquè tal i com van escollir les famílies el nou centre estarà ubicat en el mateix emplaçament, al costat de l’escola Salvador Espriu i del consultori mèdic.

Va ser el passat mes de març quan es va aprovar l’adjudicació de les obres de construcció del nou edifici de l’Institut. Al procés de licitació s’havien presentat dotze empreses, però va ser la lleidatana M. y J. Gruas S.A. la guanyadora, per un import de 5.506.594,22 euros (més IVA).

Abans que finalitzi l’agost es duran a terme els primers treballs. Per la seva part, l’alcalde s’ha interessat per les afectacions municipals, i sobre com influiran les obres en el dia a dia de l’alumnat de l’Institut i de l’escola Salvador Espriu.
 
L’Institut

El nou centre substituirà definitivament els mòduls prefabricats que es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu. Aquests havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici, però l’Ajuntament, les famílies rodenques i l’equip directiu i educatiu del centre portaven des de llavors esperant que la Generalitat hi actués.

Al 2015 les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic, i la Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17. No va ser pas així i des de llavors l’Ajuntament havia demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió, a través de reunions, trucades, cartes i mocions del Ple.

El nou edifici serà un centre modern que ampliarà i millorarà les actuals instal·lacions prefabricades. Tindrà uns superfície de prop de 8.500 m2 i donarà resposta real a les necessitats actuals de Roda de Berà, amb una població de més de 7.800 habitants. Durant el passat curs més de 320 nois i noies van estudiar un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: