Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV investeix la científica María Vallet Doctora Honoris Causa

La catedràtica és pionera en l'ús de materials bioceràmics per a la regeneració de teixits ossis

María Vallet, catedràtica de emèrita del Departament de Química en Ciències Farmacèutiques de la Universitat Complutense de Madrid, rep la felicitació de la rectora de la URV, María José Figueras, després de ser investida doctora honoris causa María Vallet, catedràtica de emèrita del Departament de Química en Ciències Farmacèutiques de la Universitat Complutense de Madrid, rep la felicitació de la rectora de la URV, María José Figueras, després de ser investida doctora honoris causa URV
Ensenyament ACN
Dilluns, 25 abril 2022 08:06

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha investit aquest divendres la científica María Vallet Doctora Honoris Causa. La catedràtica de Química Inorgànica de la Universidad Complutense de Madrid és pionera en el camp de la química aplicada a la medicina. Va promoure l'ús de materials bioceràmics per a la regeneració de teixits ossis i va suggerir la introducció de fàrmacs als porus de materials de sílice mesoporosa per aconseguir l'alliberament controlat de fàrmacs en el tractament d'infeccions, càncers, malalties òssies i osteoporosi, cosa que va permetre obrir un nou camp terapèutic i de recerca.

"Per a cada problema, una solució. No tot val per a tot, però amb la mateixa base científica i els actors necessaris per a cada funció, aconseguirem els resultats desitjats", ha indicat en el seu discurs d'investidura. El seu objectiu és "que la investigació arribi al llit del malalt".

Vallet ha afirmat sentir-se contenta de contribuir a la millora de la salut de les persones i ha recordat "el valor social" i també "el valor econòmic" dels avenços científics en aquest camp per l'alt valor afegit que hi confereix la innovació i el coneixement.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: