Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El parc eòlic Montargull de Llorac s'incorpora a les visites escolars d'Endesa

És el primer parc eòlic que s'inclou com a instal·lació visitable dins l'itinerari educatiu de la companyia, que fins ara estava format per centrals hidràuliques

Parc eòlic de Montargull, al municipi de Llorac, a la Baixa Segarra Parc eòlic de Montargull, al municipi de Llorac, a la Baixa Segarra ENDESA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 18 abril 2022 10:29

Després de dos anys suspeses per la pandèmia, tornen les visites a centrals renovables d’Endesa Educa, el projecte educatiu de la Fundación Endesa. Així, des d’aquesta setmana, aquells centres que ho desitgin ja poden realitzar la reserva per visitar una de les 14 centrals hidràuliques repartides al territori (la majoria de les quals, al Pirineu Lleidatà) i com a novetat d’aquest any, un parc eòlic. Es tracta del PE Montargull, al municipi de Llorac, a la Baixa Segarra (Conca de Barberà) i el primer d’aquestes característiques dins la llista de centrals visitables d’Endesa al territori. Les visites a instal·lacions són una de les activitats gratuïtes sobre energia que ofereix Endesa Educa, que va néixer fa gairebé 30 anys per posar a l’abast del professorat activitats i recursos per ajudar a fer comprensible el món de l’energia i la necessitat d’un ús eficient de la mateixa per a la sostenibilitat del planeta.

El parc eòlic de Montargull, amb 22 aerogeneradors i una potència instal·lada de 44 MW, és sens dubte la gran novetat en la represa de visites presencials. Es troba al terme municipal de Llorac i al costat del municipi de Rauric i malgrat ser a la Conca de Barberà, es dona el fet curiós que, en el seu interior i concretament entre dos aerogeneradors, es troba la frontera de tres demarcacions: Tarragona, Barcelona i Lleida. En la visita, una tècnica d’Enel Green Power, la branca de renovables d’Endesa, els explica els detalls del seu funcionament, posant-los mesures assequibles com l’equivalència de l’energia generada amb l’abastiment de llars i com funciona un aerogenerador i els acompanya per l’extensió del parc.

El PE Montargull se suma a la visita a 14 centrals hidroelèctriques que ja es trobaven en l’oferta formativa d’Endesa Educa abans de la pandèmia, i on els visitants coneixen, de primera mà, de quina manera es transforma la força de l’aigua amb energia elèctrica amb una tecnologia que, tot i que avui treballa de manera digitalitzada, no ha canviat en essència des la seva construcció, en alguns casos, fa ja cent anys. Totes les visites, estan adreçades a alumnat d'ESO, batxillerat, cicles formatius i universitats, són gratuïtes i tenen una durada d’una hora i mitja.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: