Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen cinc dies de vaga educativa contra la política del conseller Cambray i per reclamar millores

Els sindicats diuen que el nou calendari ha estat la gota que ha fet vessar el got però les reclamacions venen de lluny

Lectura del manifest de l'Assemblea de Professorat de l'Institut Martí Franquès de Tarragona, aquest dilluns Lectura del manifest de l'Assemblea de Professorat de l'Institut Martí Franquès de Tarragona, aquest dilluns INSTITUT MARTÍ FRANQUÈS
Ensenyament ACN
Dimarts, 15 Març 2022 07:30

Aquest dimarts comencen cinc dies de vaga dels docents en contra de la política del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i per reclamar millores. L'avançament del calendari escolar ha estat "la gota que ha fet vessar el got", diuen USTEC, CCOO, UGT, la Intersindical, Professors de Secundària, la CGT i la USOC. La vaga tindrà lloc de dimarts a dijous d'aquesta setmana i el 29 i 30 de març. A més, el 23 hi ha convocada una nova aturada pel català. Els sindicats reclamen recuperar les retallades i arribar al 6% del PIB en inversió educativa, reduir ràtios, estabilitat del personal interí, retirar el nou currículum i el nou calendari escolar i el compromís del conseller sobre el català. Reclamen també la dimissió de Cambray.

Els sindicats van anunciar la convocatòria de vaga després d'una tancada d'unes 24 hores a la seu del Departament d'Educació a Barcelona. Hi van entrar per mostrar la seva oposició a les formes i la decisió d'avançar les classes al 5 de setembre, així com d'altres reivindicacions. Després d'una reunió sense fruits, van anunciar la convocatòria de cinc dies de vaga.

Aquest dimarts tindrà lloc el primer. L'aturada està convocada a tota l'educació pública, tot i que l'escola concertada s'hi ha sumat els dies 15 i 16 de març. El primer dia també compta amb el suport del lleure educatiu. La protesta es farà visible al carrer amb una manifestació a Barcelona que anirà dels Jardinets de Gràcia al Departament d'Educació, a la Via Augusta.

Hi ha moltes expectatives sobre el seguiment d'una vaga d'aquestes característiques, ja que, segons els propis sindicats, fa més de 30 anys que no es convoquen tants dies d'aturades. Tot apunta al primer dia, aquest dimarts, com el plat fort de la protesta. Diverses direccions ja han expressat que se sumen a l'aturada, que també ha rebut el suport de les associacions de famílies aFFaC i altres organitzacions de la comunitat educativa.

Més enllà d'aquest primer dia hi ha més dubtes, ja que són diversos els centres que han decidit fer seguiment majoritari del primer i fins i tot segon dia, però hi ha més incògnites sobre la resta de jornades d'aturada convocades.

Manifestacions al carrer

Aquest dimecres hi haurà manifestacions descentralitzades a Barcelona, Tortosa, Tarragona, Girona, Lleida i Manresa. Precisament a la capital catalana el segon dia de vaga coincideix amb l'inici del Saló de l'Ensenyament. Per això, la manifestació anirà de l'estació de Sants fins al Saló, a Fira de Barcelona. Finalment, els dijous està prevista una manifestació que sortirà de la plaça Universitat de Barcelona i que finalitzarà a la de Sant Jaume.

Entre les reclamacions dels sindicats, hi ha també el restabliment de l'horari lectiu anterior a les retallades, la recuperació del poder adquisitiu perdut, l'increment de personal, la conversió dels terços en mitges jornades –mesura acceptada i anunciada per Cambray- i el retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció de jornada al personal major de 55 anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: