Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'alumnat de l'IES Vidal i Barraquer presenta la seva primera recreació històrica sobre Tarraco

'Convivium: representació social i ostentació del banquet romà' s’inclourà en la programació del Festival Tarraco Viva d’enguany

L'alumnat de l'IES Vidal i Barraquer ha presentat la recreació històrica 'Convivium: representació social i ostentació del banquet romà' L'alumnat de l'IES Vidal i Barraquer ha presentat la recreació històrica 'Convivium: representació social i ostentació del banquet romà' TJERK VAN DER MEULEN
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Febrer 2022 07:43

Aquest dimarts l’alumnat del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer, han presentat als mitjans de comunicació i a la resta de companys del centre, un nou projecte de recreació històrica com a eina d’aprenentatge, sobre el 'Convivium' al món romà, que formarà part del programa oficial del Festival Tarraco Viva d’enguany. A la presentació també hi ha assistit el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo i el conseller d’Educació, Manel Castaño; que han apuntat “l’important treball que han dut a terme aquests alumnes i que va més enllà de les aules, que ens fa sentir molt orgullosos” per una banda, Castaño i per altra banda, el regidor de Patrimoni ha destacat que “Tarraco Viva ha d’aprofundir en el món pedagògic, perquè els nois i noies de la ciutat reconeguin el festival com una eina de coneixement del seu passat”.

La col·laboració entre el Festival Tarraco Viva i el CFGS d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer, es va iniciar fa dos anys amb la recreació històrica Grafits: La xarxa social de l’antiguitat. Aquell primer projecte pedagògic va ser reconegut amb un Premi Baldiri i Reixac i aquest proper mes de març es presentarà com a experiència d’èxit al I Simposium Internacional de professionals de l’Animació sociocultural. Aquest és un projecte pedagògic desenvolupat conjuntament pels responsables de l’organització del Festival Tarraco Viva i l’equip docent del cicle formatiu, amb la finalitat d’interessar els joves en la història i en especial en el fet de saber-la explicar.

Els banquets al món romà

El tema escollit és sobre els banquets al món romà, que amb el títol 'Convivium: Representació social i ostentació del banquet romà', pretén aprofundir entorn a les relacions socials i els costums en un sopar en una casa benestant, així com també els aliments i els plats que es cuinaven fa més de 2.000 anys. El banquet romà com a espai de trobada i representació social. Per a un ciutadà romà convidar a casa seva a un sopar era una oportunitat de reforçar i ampliar els seus contactes socials i el seu prestigi personal.

“Amb aquest projecte es pretén que l’alumnat es capaciti en la comunicació històrica i la posada en escena, treballant en tots els processos previs a la peça final: la representació”, ha destacat el regidor d’Educació. Per poder fer això, prèviament han fet recerca d’informació, han desenvolupat coneixements de guionatge teatral, així com d’escenografia i vestuari. El projecte ha comptat amb la col·laboració i l’assessorament de diferents professionals i entitats.

En aquest sentit el treball que han hagut de realitzar els alumnes ha comportat una visita al Museu nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT); la consulta del seu fons bibliogràfic; una visita dinamitzada pel Mercat Central per conèixer els aliments de la mà d’Auriga; un taller de cuina romana a càrrec de Domus Apicius; la visita al taller del grup de recreació històrica Projecte Phoenix per conèixer de prop la tasca de documentació històrica, en relació als materials i les tècniques de recreació d’utensilis, eines, vestuari, etc. i una classe amb Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV.

Finalment el regidor de Patrimoni, ha animat al món de l'educació a treballar amb el Festival “ja que l’equip de Tarraco Viva gaudeix transmetent els seus coneixements i aprenentatge, any rere any, sobre quina és la millor manera de comunicar la nostra història”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: