Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Infants de Valls van a l'escola, a peu i segurs, gràcies a les "Botigues amigues"

L'escola Baltasar Segú i una trentena de comerços estableixen itineraris segur per a l'alumnat

Un grup d'alumnes de l'escola Baltasar Segú ofereix a La Botiga de La Fraternal les enganxines i documentació de la campanya "Botigues amigues" Un grup d'alumnes de l'escola Baltasar Segú ofereix a La Botiga de La Fraternal les enganxines i documentació de la campanya "Botigues amigues" JOSEP CARTANYÀ
Ensenyament Josep Cartanyà
Dijous, 17 Febrer 2022 10:36

"Botigues amigues". Aquest és el nom del projecte ideat per l'escola Baltasar Segú que han posat en marxa l'entitat Comerç de Valls i l'Ajuntament de Valls amb l'objectiu de crear itineraris a peu que siguin segurs per a l'alumnat de cicle superior de primària, quan es desplaça entre el domicili i l'escola, tan d'anada com de tornada. La iniciativa compta amb la participació d'una trentena de comerços, -identificats amb les enganxines de la campanya-, els quals es comprometen a ajudar els infants si tenen qualsevol problema.

El regidor d'Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat, Jordi Cartanyà, ha explicat que la voluntat és "afavorir que els nens i les nenes puguin anar de casa a l'escola, a peu, i de forma segura" i, alhora, "contribueix a disminuir el trànsit de vehicles i millora la mobilitat sostenible i el medi ambient". Cartanyà ha expressat el desig que "aquest projecte pugui créixer en altres centres educatius i poguem tenir "botigues amigues" a tota la ciutat".

El director de l'escola dels "Baltis", MauriciGelambí, ha recordat que l'escola va iniciar aquest treball el curs 2019-202, -abans de la pandèmia-, com a projecte de millora de la ciutat per presentar-lo a la First Lego League, i que des del centre es va treballar amb el protocol que havien de seguir els infants. En aquest sentit, la tutora d'un grup de 5è de primària, Sandra Sanahuja, ha destacat que van ser els mateixos alumnes els que van analitzar quins recorreguts acostumaven a fer per dins de la ciutat a l'hora d'anar a l'escola i els van agrupar per zones. Després, van contactar amb els comerços perquè els horaris d'obertura coincidissin amb els escolars i van dissenyar el logotip, les enganxines i la resta de material. El projecte s'ha reprès aquest curs.

                      Un grup d'alumnes de l'escola Baltasar Segú mostren les enganxines amb el distintiu de "Botigues amigues" (J.C.): 

alumnat escola Baltasar Segú enganxines

Per la seva banda, el dinamitzador de Comerç de Valls, Josep Mauel Pereira, ha lloat la iniciativa ja que "perquè els nens vagin sols a l'escola, s'han de sentir totalment segurs". Pel que fa a la funció dels comerços adherits, "qualsevol incidència que pugui haver-hi durant el recorregut serà atesa per un comerç", ha assenyalat Pereira.

Cada botiga disposa de targetes i enganxines amb els números de telèfon de l'escola Baltasar Segú (977 60 00 44), la Policia Local de Valls (977 60 13 13) i el 112, per si cal alertar-los d'algun incident.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: