Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV és la segona millor universitat pública catalana i de l'Estat de menys de 50 anys

El "Young University Ranking" torna a situar la URV a la llista de les 539 millors universitats joves del món i la posiciona en el lloc 164

Campus de Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Campus de Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili (URV) URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Febrer 2022 07:19

La URV torna a aparèixer en aquest rànquing en el qual hi tenen cabuda les 539 universitats de menys de 50 anys de vida que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professors) i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total.

La URV es troba en el segon lloc de les universitats públiques catalanes i de l’Estat espanyol, per darrere de la UPF. En el context internacional es troba en la posició 164.

Igual que en les edicions passades, en aquesta la metodologia dona menys puntuació a la reputació -a través d’enquestes- per reflectir les característiques especials de les universitats més joves. De fet, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement, en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació.

Enguany, en primera posició s’hi ha situat la Paris Sicences el Lettres-PSL. En aquest rànquing hi ha representades universitats de 74 països d’arreu del món. Índia i Turquia són els països amb més universitats representades (40) seguits pel Regne Unit i l’Iran (37).

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Scopus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats. Els resultats de l’edició d’enguany s’han fet públics aquest dimecres en el marc de la cimera d’universitats joves que s’ha celebrat virtualment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: