Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar d'escolars de Cambrils descobreix el Parc Samà

El programa 'AproPA’t' posa en valor el patrimoni cultural com a espai d’aprenentatge innovador

Un centener d’alumnes de cicle inicial de l’Escola Marinada de Cambrils ha descobert aquests dies el Parc Samà Un centener d’alumnes de cicle inicial de l’Escola Marinada de Cambrils ha descobert aquests dies el Parc Samà ARXIU / ESCOLA MARINADA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Febrer 2022 15:45

Un centener d’alumnes de cicle inicial de l’Escola Marinada de Cambrils ha descobert aquests dies el Parc Samà en el marc del projecte pedagògic “aproPA’T. Museu i Escola aprenem junts”, en el que col·laboren el Museu d’Història de Cambrils i l’equip docent del centre educatiu. El programa ‘AproPA’T’ té com a objectiu fer servir els espais de patrimoni cultural com a context d’aprenentatge, amb tallers específics i visites dinamitzades.

Després d’una primera fase a l’aula, els nens i nenes han iniciat aquesta setmana el treball de camp. Dividits en tres grups, alumnes i professors es van desplaçar aquest dimecres al jardí històric i van treballar de la mà del Museu d’Història sobre tres projectes inspirats en el Parc. En aquest cas, insectes, animals fantàstics i torres van servir de fil conductor per a activitats educatives concretes relacionades amb aspectes mediambientals, històrics i artístics.

Tot aquest conjunt d’activitats pedagògiques s’emmarquen en el programa “aproPA’T”, que té com a finalitat impulsar projectes col·laboratius entre els centres educatius i els museus per tal de posar en valor el patrimoni cultural local com a espais d’aprenentatge innovadors, que estimulin el treball competencial i dotin de sentit i autenticitat els projectes en què es treballa a les aules.

Aquesta proposta s’ha dut a terme gràcies al conveni marc que l’any passat van signar l’empresa que gestiona el Parc Samà, Developing Natural Activities (DNA) i l’Ajuntament de Cambrils. El programa 'aproPA’t' és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre en col·laboració amb els Centres de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és reforçar la relació entre els museus i els centres educatius per crear projectes col·laboratius amb la finalitat de contribuir a la transformació educativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: