Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Educació reitera que tancarà la línia de P3 de l'Arquitecte Jujol dels Pallaresos tot i les protestes

El director territorial assegura que s'estudiarà cas per cas i diu que s'ha d'evitar el "turisme escolar"

L'Escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos, amb una pancarta que denuncia el tancament d'una línia de P3 de cara el curs vinent L'Escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos, amb una pancarta que denuncia el tancament d'una línia de P3 de cara el curs vinent MAR ROVIRA / ACN
Ensenyament ACN
Dijous, 10 Febrer 2022 20:33

El Departament d'Educació es manté ferm en la decisió de tancar la línia de P3 de l'escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos el curs vinent. El director territorial, Joan Manel Audí, ha demanat tranquil·litat a les famílies i ha assegurat que estudiaran cas per cas per donar resposta a les almenys sis famílies afectades. Audí argumenta la decisió per la baixa natalitat i garanteix que el tancament d'aquesta línia no suposarà la desaparició del centre educatiu en els pròxims anys. "La intenció és evitar el turisme escolar perquè si quedés obert el padró no podríem fer cap planificació", ha respost davant el fet que els pares demanen que es tinguin en compte els infants de les urbanitzacions de les poblacions veïnes.

Educació ha insistit que no té la intenció de tancar l'escola Arquitecte Jujol i que analitzarà la situació del centre educatiu any rere any en funció de la natalitat i el padró municipal. "Si any rere any no hi ha prou nens i això implica la desaparició de línies, mirarem quina és la fórmula més idònia al municipi", ha assenyalat el director dels serveis territorials. Amb tot, ha explicat que des de l'Ajuntament dels Pallaresos s'ha projectat la construcció d'una urbanització que podria suposar un increment de famílies a la localitat. "Si augmenta la població ens adaptarem als canvis", ha argumentat Audí.

Pel que fa a les famílies amb fills a l'escola, Audí s'ha mostrat obert a estudiar la situació de cada cas per trobar la millor solució. En aquest sentit, el director territorial no ha tancat la porta que els fills d'aquestes famílies es puguin escolaritzar al centre. "Valorarem casos excepcionals com el fet de tenir germans, hi haurà qui preferirà marxar a l'escola Sant Sebastià i altres quedar-se a la Jujol", ha subratllat.

Davant la proposta dels pares, que demanen que no només es tinguin en compte els infants empadronats per l'escolarització, sinó també la possibilitat de rebre alumnes de les urbanitzacions d'altres municipis propers, com és el cas de la Secuita o del Catllar, Audí ha descartat aquesta opció. Argumenta que des de la conselleria no poden fomentar el "turisme escolar". "Si quedés obert el padró els càlculs serien impossibles i no podries fer cap planificació, l'escenari en què treballem és amb el padró tancat", ha afegit.

El Departament té previst tornar-se a reunir amb els representants de l'AFA al més aviat possible per informar-los de la situació de l'escola. A més, ha demanat tranquil·litat a les famílies, ja que, diu, estan treballant amb criteris tècnics i objectius i cercant les "millors fórmules" per tots els implicats.

A banda, des dels serveis territorials d'Educació han indicat que no hi ha cap més centre educatiu que perdi línies de P3 de cara el curs vinent al Camp de Tarragona, a excepció de l'escola Ciutat de Reus. Aquest centre ja fa diversos cursos que ha anat perdent les línies –només els queda el curs de cinquè i sisè- i està previst que l'escola tanqui.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: