Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV celebra el retorn al 100% de presencialitat en l'inici del nou curs acadèmic

La universitat incrementa un 3% les matriculacions de grau i un 6% les de màster

Imatge de la rectora de la URV, María José Figueras, i el doctor Urbano Lorenzo, que ha impartit la lliçó inaugural del curs acadèmic Imatge de la rectora de la URV, María José Figueras, i el doctor Urbano Lorenzo, que ha impartit la lliçó inaugural del curs acadèmic ELOI TOST / ACN
Ensenyament ACN
Divendres, 15 Octubre 2021 13:22

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras, ha celebrat la resolució del Departament de Salut que permet les universitats catalanes recuperar el 100% de la presencialitat a les aules. Per Figueras es tracta d'una "gran notícia" que a més els serà "fàcil" d'aplicar. Tot i això, ha manifestat que algunes assignatures es continuaran fent en línia. Aquest divendres la URV ha fet l'acte institucional d'inauguració del nou curs acadèmic, amb la presència de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i la lliçó inaugural a càrrec d'Urbano Lorenzo sobre els efectes psicològics de la covid-19. Per al curs 2021-2022, la institució ha incrementat un 3% les matriculacions de grau i un 6% les de màster.

La rectora ha valorat positivament poder "tornar a la normalitat" amb les aules plenes. Sobre els efectes sanitaris que pugui tenir això s'ha mostrat tranquil·la: "la percepció és que els nostres joves majoritàriament estan vacunats", ha afirmat. A més ha insistit en que "ningú es quedi sense vacunar". Figueras ha assegurat que a la universitat no necessiten el passaport covid, si bé ha defensat l'ús de la mascareta per controlar "processos gripals i refredats".

Precisament els efectes psicològics del coronavirus han estat el fil conductor de la lliçó inaugural del curs acadèmic, a càrrec d'Urbano Lorenzo, catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament, del Departament de Psicologia de la URV. La ponència s'ha titulat 'La covid ha evidenciat la importància de la salut psicològica'. Lorenzo ha defensat que el virus "ha estat un gran repte per les nostres capacitats intel·lectuals, psicològiques i socials", i que ha afectat tothom "de manera intel·lectual i emocional". També ha posat en valor que el 30% de les publicacions que ha produït la universitat al voltant de la covid han estat relacionades amb els efectes psicològics.

Més matriculacions

La rectora ha apuntat les xifres de matriculacions per aquest curs. Si el passat hi va haver 11.773 alumnes de grau, el 2021-2022 són 12.125, un 3% més. En el cas dels màsters l'increment és del 6,3%, dels 1.825 als 1.940, si bé el nombre de dones s'ha reduït, ha lamentat Figueras. "Segurament durant la pandèmia les dones han prioritzat més l'àmbit familiar", ha comentat. L'increment de matriculats als graus l'ha justificat pel fet que ja hi havia més alumnes a selectivitat, fruit d'un creixement demogràfic que ja era conegut.

A nivell d'estudis, la URV ha posat en marxa un grau conjunt de matemàtiques i física, amb 20 places que s'han omplert del tot. També s'han estrenat els estudis d'Administració i Direcció d'Empreses i Màrqueting, un grau conjunt que s'impartirà entre la URV i l'escola de negocis ESIC, de Barcelona. També destaca l'inici de la formació dual en el grau de química, pel qual un grups d'alumnes faran incrementaran les hores de pràctiques en empreses del polígon petroquímic de Tarragona, per les quals rebran un salari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: