Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicia a Calafell un ambiciós projecte formatiu perquè no es perdi l'art de la navegació a vela llatina

Hi participaran sis persones d'associacions federades de poblacions de la Costa Catalana de Ponent: Calafell, Torredembarra, Cambrils i l'Ametlla de Mar

Aquest dissabte s'ha iniciat el primer curs de formació de formadors en l’art de la navegació a vela llatina a Calafell Aquest dissabte s'ha iniciat el primer curs de formació de formadors en l’art de la navegació a vela llatina a Calafell FCCPMF
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 19 Setembre 2021 11:15

Aquest dissabte 18 de setembre s'ha iniciat el primer curs de formació de formadors en l’art de la navegació a vela llatina a Calafell, que s'allargarà fins al 3 d'octubre. En ell hi participaran sis persones de diferents associacions federades de poblacions de la Costa Catalana de Ponent (Calafell, Torredembarra, Cambrils i l'Ametlla de Mar), totes elles navegants i amb coneixements pràctics de la navegació amb vela llatina.

Una de les preocupacions culturals a tota la Mediterrània és la manca de relleu generacional en la gestió i manteniment del patrimoni marítim i fluvial des de la ciutadania. Per aquest motiu des de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF) s'ha impulsat per primera vegada a Catalunya, una estratègia formativa per aconseguir que persones joves s'apropin almenys a un dels aspectes més difícils de fer perviure, com és el patrimoni immaterial de navegar a vela llatina. Desprès d'analitzar diferents formats formatius s'ha optat pel "learn by doing" (aprendre fent), és a dir, un aprenentatge basat en l'experiència pràctica. En una primera fase que avui s’ha iniciat, es formaran formadors, és a dir, aquelles persones que posteriorment estaran acreditades per formar d'altres a clubs nàutics, associacions, instituts, casals, etc.

Durant les sessions formatives d'aquest curset pioner ara engegat, es facilitaran noves eines pedagògiques i materials per aconseguir que aquesta primera fornada de nous monitors, pugui ser la llavor de formacions inicials i de perfeccionament, tant a nous mariners com a patrons de vela llatina.

curs vela llatina Calafell port

Aquestes eines formatives creades amb la direcció del reconegut estudiós de la navegació tradicional Vicente García-Delgado, són materials divulgatius específics d'alta qualitat elaborats en suport digital com videogràfic, amb la producció de 10 vídeos on s'expliquen les diferents tècniques i maniobres. Per portar a terme tota aquesta activitat s'ha demanat el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquest curs de formació de formadors serà repetit en un futur pròxim a les costes de llevant i central catalanes. L'experiència que ara es reculli serà vital per encarar amb èxit els propers cursos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: