Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona ofereix formació al jovent per afavorir el repoblament als municipis petits

Joves Emprèn Rural inclou cursos sobre autoocupació i cultura emprenedora per a joves de l'àmbit rural

Imatge d'arxiu d'un curs d'elaboració de cervesa artesana a les instal·lacions de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) Imatge d'arxiu d'un curs d'elaboració de cervesa artesana a les instal·lacions de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament ACN
Dijous, 16 Setembre 2021 10:06

La Diputació de Tarragona posa en marxa el programa Joves Emprèn Rural a partir de l'octubre per afavorir el repoblament dels municipis petits. Oferirà cursos sobre autoocupació i cultura emprenedora per a joves de l'àmbit rural, per incentivar que desenvolupin els seus propis negocis al seu lloc de residència. Es formaran una seixantena de persones aprofitant els recursos i les oportunitats que ofereix el territori. Són cinc accions formatives d'autoocupació, tres sobre cultura emprenedora a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa; un d'elaboració de cervesa artesana a Santa Coloma de Queralt; i un últim sobre videoart i disseny de videojocs a la Galera.

Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit a garantia juvenil i en situació de desocupació, i sobretot ser resident a municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre o el Baix Penedès amb menys de 5.000 habitants o que hagin perdut població durant els darrers deu anys. Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 20 al 30 de setembre a la Seu Electrònica de la Diputació.

La iniciativa també vol incentivar i promoure la igualtat de gènere i d'oportunitats fomentant la participació de les dones a les accions formatives programades. Hi col·laboren els consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta i té un pressupost de 162.225 euros, cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: