Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès, guanya la Firts Lego League Challenge

Les guanyadores aniran a la final estatal juntament amb els equips de Lestonnac-L'Ensenyança i de MAC Media, guanyadors d'altres categories

Una imatge de l’equip guanyador de la competició Una imatge de l’equip guanyador de la competició URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Juny 2021 00:22

Uns 180 joves de centres educatius de la demarcació de Tarragona i repartits en 19 equips s’han convertit aquest dissabte, 5 de juny, en científiques i enginyeres i han creat solucions innovadores per ajudar les comunitats a ser més actives. Han hagut de dur a terme un projecte d’innovació per resoldre un problema real relacionat amb la inactivitat de la societat i han defensat els resultats del seu treball davant d’un jurat. A més, han dissenyat, construït i programat un robot autònom utilitzant la tecnologia de Lego® Mindstorms® per resoldre les missions que han de superar amb els robots. Tot això ho han dut a terme través dels valors First: descobriment, innovació, impacte, inclusió col·laboració i diversió.

Les guanyadores de l’edició d’enguany de la Firts Lego League Challenge han estat les integrants de l’equip Efigy Girls Team, de l’Escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès, que, juntament amb els equips “Lestonnac” del Col·legi Lestonnac – L’Ensenyança de Tarragona – premi als Valors FIRST- i “Com tu vulgues” de MAC Media, -Premi al Projecte d’innovació-, participaran a la final estatal que es farà a Tenerife els propers 26 i 27 de juny.

Deu edicions

La Universitat Rovira i Virgili (URV), a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), ha organitzat la desena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que enguany se s’ha celebrat al Recinte Firal de Tarragona en format híbrid i sense públic. De manera presencial s’hi ha fet la competició del joc del robot, en què hi han estat presents quatre membres de cada equip i l’entrenador dels 19 equips participants. A banda, la resta dels membres dels equips han defensat els seus projectes d’innovació davant de la taula de jutges per videoconferència.

La majoria dels equips participants a FLL Tarragona-Reus ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles per escollir els representants. Si es tenen en compte tots els qui han participat en aquesta fase prèvia, hi intervenen més de 800 joves de la demarcació de Tarragona.

Amb l’objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. A banda del suport dels ajuntaments d’aquestes dues ciutats, es compta també amb el de la Diputació de Tarragona -patrocinador peincipal- , la URV i el de la Fundació Privada Reddis. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu de la demarcació de foment de les vocacions científiques i tecnològiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: