Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fundació Anespro va realitzar el curs passat 216 convenis amb 137 empreses de l’Alt Camp i la Conca

Des de la seva creació, l'objectiu de la fundació ha estat canalitzar els convenis de pràctiques dels alumnes de cicles formatius amb les empreses

L'objectiu de la Fundació ANESPRO ha estat canalitzar els convenis de pràctiques dels alumnes de cicles formatius amb les empreses L'objectiu de la Fundació ANESPRO ha estat canalitzar els convenis de pràctiques dels alumnes de cicles formatius amb les empreses INSTITUT JAUME HUGUET / Cedida a la Cambra de Valls
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 07 Gener 2021 07:56

A principis dels anys noranta l’Institut Jaume Huguet i la Cambra de Comerç de Valls van considerar necessari posar en marxa una fundació per contribuir a millorar la formació professional dels joves de la comarca. Així, l’any 1994 creen la Fundació ANESPRO, Antiga Escola Professional de Valls. Es van redactar els estatuts i es va donar forma a l'entitat, tot definint els membres del Patronat, els quals són, a més de la Cambra i l'Institut, empreses rellevants de la demarcació, entitats i administracions locals i comarcals.

Des de la seva creació, la finalitat de la Fundació ha estat canalitzar els convenis de pràctiques dels alumnes de cicles formatius amb les empreses, de tal manera que puguin fer les pràctiques a les empreses més adients, segons la seva especialització. Llavors també és van buscar les col·laboracions.

Juanjo Arjona, coordinador de les pràctiques dels alumnes a les empreses i professor del Departament d'Electricitat de l’Institut Jaume Huguet de Valls, destaca que "en els últims deu anys algunes empreses segueixen amb les retribucions, tot i que han minvat molt, per dues raons: d'una banda per la crisi econòmica, i de l'altra per l'inici de la Formació Professional Dual".

Formació reglada, formació ocupacional i FP Dual

La formació que coordina la Fundació ANESPRO engloba diversos àmbits. D'una banda, treballa en formació reglada, és a dir, aquella que forma part dels cicles formatius propis de l’ensenyament oficial. I d'altra banda, la Fundació ha esdevingut centre col·laborador del Departament de Treball, de manera que ofereix cursos de formació ocupacional per aturats i persones en actiu.

L’Institut Jaume Huguet imparteix una dotzena de cicles formatius de Formació Professional, de diferents famílies, tant de serveis com industrials, i tant la Fundació com l'Institut treballen per implantar la FP dual, una aposta estratègica, recolzada per les empreses i amb l'objectiu d'incorporar els alumnes en futurs professionals.

216 convenis amb 137 empreses 

La Fundació va realitzar el curs 2019-2020 un total de 216 convenis en 137 empreses col·laboradores de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Si desglossem aquesta xifra, 197 dels acords corresponen a les pràctiques en empreses (FCT) i 19 són convenis corresponen a la FP Dual. Actualment són moltes les empreses que participen del nou model de formació dual, fent possible que els alumnes puguin compaginar la formació al centre educatiu amb la formació en entorns laborals reals. Un nou model de formació que revertirà en la millora de la productivitat i l'ocupació l territori.

Entre les empreses col·laboradores amb la Fundació trobem Essity, Kellogg's, Europastry, GOMA-CAMPS, Mecànica Comercial MECO... I entitats com l'Hospital Pius i la Fundació Vilaniu o la Residència Montserrat Quadrada, que any rere any tenen alumnes en pràctiques. El professor i coordinador de l'Institut vallenc assegura que tant les empreses com els alumnes estan més que satisfets amb la feina que es fa, i és que la inserció laboral es del 70%.

Premi Escola Empresa

ANESPRO destaca pel Premi Escola Empresa que es dona anualment a una de les empreses col·laboradores. Enguany, durant la 37a edició de la Nit de Premis de Valls es va lliurar el Premi a l’empresa BonÀrea de Valls, com a reconeixement al compromís i la implicació de l’empresa amb la formació professional. A més, durant la nit, la Cambra de Comerç va fer un reconeixement a l'exdirector de l'Institut Jordi Tuset Vallet per la seva tasca en pro de l'FP i al davant de la Fundació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: