Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les acadèmies denuncien el "menysteniment" del Govern després que les noves mesures els facin tancar

CATformació i GEIC alerten que els centres estan "en seriós risc de tancament" pels mesos d'inactivitat

Imatge d'arxiu d'una classe d'una acadèmia Imatge d'arxiu d'una classe d'una acadèmia CEDIDA
Ensenyament ACN
Dimecres, 06 Gener 2021 20:19

L'Organització Empresarial Catalana de la Formació (CATformació) i el Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya (GEIC) han denunciat el "menysteniment sistemàtic" que creuen que pateixen per part del Govern amb l'aplicació de les noves restriccions per contenir els contagis de coronavirus. Segons expliquen, els centres de formació privats pateixen un "greuge comparatiu" amb les Escoles Oficials d'Idiomes, que amb les noves mesures sí que podran mantenir l'activitat presencial, mentre que en el cas dels centres privats estaran obligats a tancar com la resta d'activitats extraescolars. En un comunicat també han alertat que els centres privats estan "en seriós risc de tancament" després de mesos sense activitat.

En un comunicat, les dues organitzacions del sector, que representen més de 5.000 empreses del sector, asseguren que com que no depenen del Departament d'Educació aquest "no té competències" per restringir la seva activitat de formació. A més, apunten que no són extraescolars, sinó "empreses de formació privada on els alumnes es formen lliurement".

El sector defensa que la seva activitat és "imprescindible" per a alumnes amb dificultats acadèmiques i asseguren que fins ara han respectat "rigorosament" les mesures de protecció de la salut.

En aquest sentit, exigeixen que se'ls "respecti" i volen una normativa "clara" que els ofereixi seguretat jurídica. Les empreses volen així mantenir la presencialitat a partir del 7 de gener, que s'elimini "l'arbitrarietat" en la presa de decisions i que l'administració "sigui congruent en la gestió sanitària" i no els "discrimini".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: