Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La construcció de la resiliència individual i col·lectiva després de la pandèmia centraran el FES 2020

El programa de la segona edició del festival inclou més d'una vintena de propostes

Imatge d'arxiu de dos homes i dos infants en l'edició del FES de l'any 2019 Imatge d'arxiu de dos homes i dos infants en l'edició del FES de l'any 2019 FES
Ensenyament ACN
Dilluns, 28 Setembre 2020 21:31

La segona edició del Festival d'Educació per la Sostenibilitat (FES) se centrarà en la construcció de la resiliència individual i col·lectiva després de la pandèmia. Els dies 2 i 3 d'octubre, el Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla, a l'Espluga de Francolí, serà el punt de trobada dels professionals de l'educació, de les arts i de la cultura que volen transformar el món i fer-lo més sostenible. El programa inclou més d'una vintena d'actes i servirà també per presentar les propostes educatives de l'MVR per al curs educatiu. El certamen s'ha adaptat a les restriccions sanitàries i totes les activitats disposaran d'un aforament molt limitat. Algunes propostes es podran seguir en directe a través del canal de YouTube del museu.

El Museu serà l'epicentre festiu de l'inici del curs escolar a partir d'aquest divendres gràcies al FES 2020, un festival que pretén ser un lloc on teixir aliances entre la comunitat educativa i del lleure amb els professionals de les arts i de la cultura en un any marcat per la pandèmia.

Segons informa l'organització, el sector cultural ha jugat un paper clau per tal d'afrontar la nova realitat, tot transformant la societat i adaptant-se a la situació. En aquesta línia, el FES vol ser un mecanisme per construir nous relats i visions a través de la memòria, el coneixement i la creativitat.

Divendres el FES s'obrirà amb l'escriptor Gabi Martínez, que presentarà el llibre 'Un cambio de verdad'. Les presentacions de la campanya 'El transport públic ens dona més' i del llibre 'Esperança activa', de Joanna Macy, a càrrec de l'ecofilòsof Daniel Turón, precediran l'espectacle de FiraTàrrega 'Rawscenography. Espai reservat (de privilegis)', que tancarà la primera jornada del certamen.

L'endemà dissabte, a les deu del matí, serà el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, Arnau Queralt, qui obrirà la jornada amb una xerrada sobre els Objectius per al Desenvolupament Sostenible. Seguidament, la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, i la directora de l'MVR, Gemma Carbó, presentaran els resultats de les jornades Mutare SOS, l'espai de participació i cocreació de la Fundació Carulla.

Dissabte també s'inauguraran els nous espais educatius: el Laboratori de la sostenibilitat i l'Hort i jardí etnobotànic, i es presentaran les noves propostes educatives del Museu de la Vida Rural per al curs 2020-2021, basades en educació cultural per la sostenibilitat.

La jornada es completarà amb la presentació del projecte 'El crit de les conques', una conferència a càrrec de Lucía Vázquez sobre art, educació i sostenibilitat, la presentació de la iniciativa 'Apropa Cultura', el projecte 'Diez violetas' i 'Pel forat de l'altre món', i la intervenció-espectacle 'Money for free'. La segona edició finalitzarà amb Leftovers, que presentaran una nova creació després de tres dies de confinament dins el museu, i amb un concert de Maria Rodés a les nou de la nit.

Per tal d'assistir al FES caldrà inscriure's prèviament i de manera gratuïta a través del web del museu amb la finalitat de controlar els aforaments dels espais. Alguns actes destacats es podran seguir en línia a través del canal de Youtube del museu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: