Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 800 alumnes de Roda de Berà tornen a l’escola

Els centres educatius rodencs han obert les seves portes a 166 alumnes d’educació infantil, 370 de primària i 287 de secundària

Les escoles rodenques han tornat a obrir les seves portes, després de sis mesos Les escoles rodenques han tornat a obrir les seves portes, després de sis mesos AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Setembre 2020 23:29

Aquest matí les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i l’institut Roda de Berà, han tornat a obrir les seves portes, després de sis mesos durant els quals els alumnes han viscut un confinament, diverses fases de la desescalada i s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat i d’higiene de la nova normalitat. Posen així punt i final a l’estiu més atípic viscut fins al moment, és l’hora de tornar a les aules i cal fer-ho en convivència amb la pandèmia i amb les mesures de prevenció per contenir el virus.

L’Ajuntament, els Serveis Territorials del departament d’Ensenyament i els centres escolars han treballat plegats per garantir una tornada a les aules segura. I perquè la recuperació de l’activitat lectiva presencial sigui compatible amb la contenció de la Covid-19, professors, pares, mares i alumnes han de complir amb totes les mesures per evitar la propagació del coronavirus.

Les escoles i l’institut rodencs s’hi han abocat per fer-ho possible i han elaborat un pla d’organització dissenyat i adaptat a les instal·lacions i als recursos de cada centre.

Escola Salvador Espriu

En el cas de l’escola Salvador Espriu, 317 alumnes s’han matriculat al curs 2020-21, 99 a educació infantil i 218 a primària. Tots ells estan dividits en 20 grups diferents, dos grups per a cada curs i fins i tot tres en el cas de 2n i 5è de primària. Segons explica la seva directora Esther Sánchez, en cap cas se supera la ràtio de 20 alumnes per aula.

Escola El Cucurull

Pel que fa a l’escola El Cucurull, els 219 alumnes matriculats s’han dividit en 12 grups, un per a cada curs i en el cas de tres d’ells s’han desdoblat per evitar superar la ràtio fixada pel departament d’Ensenyament: 1r curs, amb 25 alumnes, 2n, amb 26, i 4rt curs de primària, amb 27 alumnes. Respecte a l’assistència dels alumnes durant el primer dia d’escola, el seu director, Josep M. Pinyol, assegura que està entorn al 95%.

Institut Roda de Berà

Per evitar aglomeracions el primer dia de classe, l’institut ha apostat per una incorporació gradual de l’alumnat dels diferents nivells. Així, per poder atendre correctament a tots ells i explicar-los-hi totes les mesures que a partir d’ara es prendran al centre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han començat avui les classes i demà ho faran els de 3r i 4rt, amb dos horaris diferents. A partir de dimecres tots els alumnes accediran a la mateixa hora, però ho faran de forma molt controlada.

Per aquest curs, i tenint en compte les dimensions reduïdes de les aules dels mòduls prefabricats de l’institut rodenc, la direcció del centre ha invertit tots els recursos humans i materials disponibles en crear grups al més reduïts possibles, amb una mitjana de 18-23 alumnes per aula.

D’aquesta forma, els 287 alumnes matriculats es dividiran en 14 grups, tres més que el curs passat, un de nou per a 2n, un més per a 3r i un altre per a 4rt curs. Per això han hagut de reconvertir la biblioteca en la nova aula de 4rt C, i adaptar la sala d’informàtica perquè també esdevingui biblioteca.

Com a novetat, els alumnes faran dues franges de pati de quinze minuts cadascuna i dividits en dos grups diferents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: