Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell treballa perquè el retorn a les escoles i instituts sigui segur

L'Ajuntament informa a l'AFEES que s'habilitaran espais municipals per a descongestionar les escoles i una aula amb ordinadors per a famílies que ho requereixin

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, es va reunir ahir dimarts amb les portaveus de l'AFEES (Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura) Delegació del Vendrell L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, es va reunir ahir dimarts amb les portaveus de l'AFEES (Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura) Delegació del Vendrell AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Agost 2020 19:35

L'AFEES (Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura) Delegació del Vendrell es va reunir aquest dimarts 18 d'agost amb l'Ajuntament del Vendrell per tractar sobre la seguretat en el retorn a l'escola des de l'àmbit municipal. Durant la reunió, on hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, la regidora d'Educació, Sílvia Vaquero, i la regidora de Salut, Montse Martín,  i dues portaveus de l'AFEES, va tractar de mesures que tenen a veure amb les instal·lacions, com la ventilació de les aules, les desinfeccions dels banys i altres espais escolars, els menjadors escolars, els carrers contigus a les escoles - pel que fa a les entrades i sortides de l'alumnat-, el transport escolar, la cessió d'altres espais municipals o dels nous protocols d'absentisme escolar adaptats a la situació temporal de la covid-19, entre altres.

Un protocol específic per al Vendrell

En primer lloc, l'Ajuntament i l'AFEES va acordar fer un protocol conjunt de retorn a les escoles segures, que inclourà les escoles i els instituts públics i concertats del Vendrell. Aquest protocol, segons explica l'AFEES, "serà una normativa municipal que anirà de forma independent, o conjuntament amb el protocol de la Generalitat i serà específic per la nostra ciutat".

A més, el consistori va comunicar a l'entitat que s'estan habilitant espais municipals per poder descongestionar les escoles, i s'està intentant implementar una aula amb suport informàtic (ordinadors) en un espai de l'ajuntament per a famílies que ho requereixin.

L'absentisme escolar

En relació a l'absentisme escolar, l'Ajuntament va informar a l'AFEES de la creació d'un nou protocol d'absentisme escolar adaptat a la covid-19, perquè entenen que l'opció telemàtica pot ser viable per a famílies amb infants i adolescents que van per NESE o que conviuen amb persones molt vulnerables i amb un risc molt alt per la salut dels seus familiars. Segons es desprèn de la reunió, tot plegat "haurà d'estar ben documentat i justificat per a que es pugui optar per aquesta via telemàtica".

Tant l'Ajuntament com l'AFEES també són conscients que és probable que el protocol de la Generalitat de Catalunya vagi canviant al llarg dels dies, però des de l'AFEES Delegació del Vendrell "es seguirà treballant per les nostres escoles, esperant que segueixi la predisposició de l'Ajuntament del Vendrell i, seran benvinguts/des, les escoles, les ampes, sanitaris, personal de risc laboral, etc..., : tothom que s'hi vulgui afegir".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: