Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’AMPA de l’escola Marinada de Cambrils, descontenta per la reducció a una sola línia de P3

Els pares i mares denuncien que aquesta decisió provoca que l’escola estigui, cada cop, més segregada

Imatge d'arxiu de l'exterior de l'escola Marinada de Cambrils Imatge d'arxiu de l'exterior de l'escola Marinada de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Juliol 2020 17:42

L’AMPA de l’escola Marinada de Cambrils ha mostrat la seva indignació per la reducció a una sola línia de P3 de cara al proper curs 2020-2021. Els pares i mares lamenten que aquesta decisió provoca que l’escola estigui, cada cop, més segregada i, fins i tot afirmen que “és una de les escoles més segregades del municipi, sinó la que més”.

D’aquesta manera, des de l’AMPA denuncien que “quan es fa l’oferta inicial de places de P3 al municipi de Cambrils sempre partim amb desavantatge”, ja que només els atorguen una sola línia, “mentre que la majoria de la resta d’escoles públiques surten amb dues”. Els pares i mares asseguren que aquesta decisió “és molt perjudicial” perquè “fa que algunes famílies s’ho repensin alhora d’escollir-nos com a primera opció”.

En aquest sentit, des de l’AMPA expliquen que des de l’administració els han ofert la possibilitat de retornar aquesta línia perduda, però “només si hi ha una preinscripció molt elevada que ho justifiqui”, de manera que si no s’arriben a omplir les places d’ambdues línies es quedarien amb aquesta única línia de forma definitiva.

“Som una escola plural i ens enorgullim de ser-ho”, asseguren, però també reclamen que volen ser “una escola de barri”. “La majoria de nosaltres hem escollit aquest centre sent plenament conscients d’aquesta realitat i valorant-la positivament en l’educació dels nostres fills/es. Des del nostre punt de vista l’heterogeneïtat cultural és positiva”, però “la Generalitat ens volen petits”. “Volem que hi hagi diversitat, però també que les famílies autòctones de l’entorn proper sentin que aquesta és la seva escola”, continuen exposant i afegeixen que la reducció a una sola línia de P3 significa que les famílies que no tenen germans a cursos superiors no es podran matricular i “seran distribuïts a la resta d’escoles públiques del municipi, en el millor dels casos”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: