Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou famílies d'una escola de Montblanc demanen una segona línia concertada de P3

Una desena d'alumnes no s'han pogut escolaritzar al Col·legi Mare de Déu de la Serra pel curs vinent, però Educació no accepta el segon grup

Imatge d'arxiu del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc Imatge d'arxiu del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Juliol 2020 20:22

Un grup de nou famílies afectades de Montblanc s’han unit i mobilitzat per demanar la creació d’una segona línia concertada de P3 pel proper curs 2020/21 al Col·legi Mare de Déu de la Serra, al quedar excloses una vegada resolt el procés de preinscripcions. En total, 36 vab ser les sol·licituds rebudes en aquest centre i 25 els alumnes que han estat admesos definitivament, ja que només existeix una única línia pel curs de P3 amb 25 places vacants, provocant que 10 alumnes hagin quedat sense possibilitat d'escolaritzar-se en aquest col·legi el curs vinent.

Segons les famílies afectades, són molts els motius exposats en la sol·licitud presentada als Serveis Territorials d’Educació de Tarragona per justificar aquesta demanda "però sembla ser que no han estat suficients per aconseguir-ho, ja que la passada setmana van rebre una resposta negativa, i sense arguments, a la seva petició per part de l’organisme competent", es lamenten a través d'un comunicat.

De les famílies, n'hi ha una, la família de D.S.J. , que s'ha mostrat en desacord de fer pública la situació als mitjans de comunicació i, per tant, queda exclosa d'aquesta reclamació pública.

Els motius de les famílies afectades

Tot i així no es rendeixen i han decidit seguir lluitant pels drets de les seves filles i fills, ja que són moltes les lleis, normatives i sentències que, segons aquestes famílies, emparen aquesta decisió: "El dret a estudiar en una escola religiosa o el dret a escollir l'educació que es vol donar als fills" són alguns dels motius que exposen. Però també reivindiquen que volen que els seus petits s’eduquin i creixin amb el projecte educatiu que s’ofereix en aquesta escola, el 'Projecte Encaix', el qual coneixen, segueixen i comparteixen plenament degut a que tots ells han cursat la primera etapa d’educació infantil a la llar d’infants d’aquesta mateixa escola i el qual han experimentat en el període de confinament d’una manera molt activa (contacte directe i permanent nens/es-escola).

Aquests són alguns dels principals motius en els que es basen per reclamar la creació d'aquest segon grup però també indiquen que un punt molt important d’aquesta demanda, es basa en la preocupació per la salut dels seus fills i filles. La creació de la nova línia concertada a la Mare de Déu de la Serra "asseguraria un millor compliment de les mesures de seguretat i salut i permetria un millor repartiment dels alumnes entre les dues escoles amb la conseqüent reducció del nombre d’alumnes per aula", assenyalen.

Aquestes famílies també asseguren que aquest fet "tampoc repercutiria negativament en l’altra escola del municipi, ja que aquesta va rebre 39 de les 75 sol·licituds totals i no suposaria el tancament de cap de les seves línies existents, pel contrari, suposaria també una millora substancial pels seus alumnes en relació a la situació sanitària que ens trobem actualment amb la Covid-19".

Segons les famílies afectades, el Col·legi Mare de Déu de la Serra compta amb la infraestructura suficient per la creació d’una nova línia, al disposar d’aules buides, tal i com assegura l'AMPA de l’escola, la qual els dona suport en aquesta petició. Així com també compten amb la solidaritat de totes les famílies que sí han estat admeses.

Finalment, les famílies anuncien que seguiran lluitant per aconseguir l’educació que volen pels seus fills: “Volem que totes les famílies tinguin dret a escolaritzar els seus fills i filles a l’escola que han triat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: