Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més del 90% de l’alumnat de primària i secundària de Cambrils obté plaça al centre de primera opció

La Taula Mixta de Planificació Educativa de Cambrils es va reunir per valorar les preinscripcions

Imatge de la reunió telemàtica de la Taula Mixta de Planificació Educativa de Cambrils Imatge de la reunió telemàtica de la Taula Mixta de Planificació Educativa de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Juliol 2020 13:00

La Taula Mixta de Planificació entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils es va reunir aquest dilluns, 6 de juliol, per planificar el proper curs 2020-2021: oferta de places, serveis i obres. Cal destacar que, del total d’inscripcions realitzades, el 90% dels alumnes de primària i més del 98% de secundària han aconseguit plaça al centre que havien escollit com a primera opció.

La reunió, que es va portar a terme a través de videoconferència, va ser copresidida per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i pel director dels Serveis Territorials d’Educació de Tarragona, Jean Marc Segarra, i va comptar amb la participació del regidor d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, i personal tècnic i directiu d’ambdues administracions. Aquest any s’incorpora també a la taula la coordinadora de formació d’adults, atès que Cambrils disposa del CMFA Rosa dels Vents, un centre homologat totalment municipal, amb una àmplia oferta en ensenyaments bàsics, idiomes, informàtica, Graduat en ESO i preparació per a les proves d’accés als Cicles i a la Universitat.

L’alcaldessa de Cambrils ha explicat que en els darrers cursos l’Ajuntament ha estat treballant amb el Departament d’Educació per tal d’ampliar l’oferta i els serveis educatius tant en l’ensenyament obligatori com en la formació professional. “Cambrils segueix avançant en els àmbits d’inclusió i cohesió, en termes d’èxit escolar, que permet als nostres infants i joves construir el seu propi itinerari formatiu amb igualtat d’oportunitats per tothom”, ha afirmat.

Nova línia de P3 a l’Institut Escola Joan Ardèvol
 
Durant la trobada, el director dels Serveis Territorials també va anunciar dues novetats. Per una banda, s’ha augmentat un grup de P3 a l’Institut Escola Joan Ardèvol, amb la qual cosa Cambrils passa a tenir 14 línies de P3. Per l’altra, es posarà en marxa un nou Suport Intensiu d’Educació Inclusiva (SIEI) a l’escola Marinada, que vindrà a complementar les dues existents.
 
Les dades de preinscripció
 
En total s’han formalitzat 301 preinscripcions de P3 i 253 de primer d’ESO pel curs 2020-2021. El 90% de l’alumnat de primària i el 98,4% de l’alumnat de secundària ha obtingut plaça al centre demanat com a primera opció.
 
Respecte a P3, s’han matriculat dins del període ordinari un 85% d’infants que constaven al padró i queden encara places vacants a alguns dels centres de Cambrils que podran acollir les sol·licituds de fora de termini i la matrícula viva que es produeixi durant el curs. En relació a l’ESO, es mantenen les 14 línies de sortida incloses les dues línies de l’Institut Escola Joan Ardèvol. D’altra banda, entre les obres previstes per al proper curs 2020-2021, hi ha els treballs a la nova aula de tecnologia a l’antiga casa del conserge de l’Institut Ramon Berenguer IV.
 
Pel que fa a l’oferta d’educació post-obligatòria es mantenen els Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de l’Institut Ramon Berenguer IV i es destaca la importància per la seva singularitat del Cicle de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo, una oferta única al Camp de Tarragona i que, a més serà dual, combinant amb hores de formació a les empreses del sector de la nàutica esportiva i d’esbarjo. Es manté també l’oferta tant de grau mitjà com superior de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, centre de referència al territori d’aquesta família professional.
 
Com a novetat el curs 2020-2021, es realitzarà un nou programa de Formació Professional Inicial (PFI) en modalitat PTT d’Auxiliar de Vivers i Jardins, que completarà l’oferta actual de PTTs. L’Ajuntament i el Departament dotaran aquest nou programa amb un professor cadascú i l’Ajuntament habilitarà un espai i els materials adequats a la Llosa per a fer les pràctiques corresponents.

La Covid-19, present durant la reunió
 
Finalment, en la trobada es van tractar aspectes relacionats amb la Covid-19 i el nou curs en la línia del que va anunciar el conseller Bargalló en la roda de premsa del divendres, sobre neteges extraordinàries, organització del menjador escolar, i la propera sortida de l’Ordre de Calendari per al proper curs, entre altres.
 
La Taula Mixta és un instrument de planificació educativa del municipi que celebra dues trobades bàsiques durant el curs. La segona reunió és al novembre i serveix per fer el seguiment de l’actual curs i planificar el proper.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: