Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alcalde de Calafell respon al conseller Bargalló: “Els ajuntaments no tenim espais per cedir perquè facin d’escola”

Ramon Ferré diu que la Generalitat vol passar la pilota als municipis davant la represa de l’activitat educativa

Imatge d'arxiu d'una aula d'una escola de Calafell Imatge d'arxiu d'una aula d'una escola de Calafell AJUNTAMENT DE CALAFELL
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Mai 2020 08:20

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha llançat una contundent resposta a la intenció de la Generalitat d’usar espais dels ajuntaments per desdoblar aules de les escoles el proper curs. Aquesta idea va ser plantejada dimecres passat pel conseller d’Educació, Josep Bargalló. Ferré li ha contestat que “els ajuntaments no tenim espais ni per a cobrir les nostres obligacions com a municipis, com volen que en tinguem per cedir-los per fer-hi escola”.

Ferré considera que “si volen espais, els podem cedir les mateixes escoles per la tarda o el cap de setmana. És el millor espai que podem cedir”. Cal recordar que, quan acaba la jornada lectiva, els centres passen a dependre dels ajuntaments i “nosaltres els podem tornar a cedir, a més que són edificis que ja estan pensats i equipats per ser escola”

L’alcalde ha dit també: “Som els primers a voler ajudar, però ens resulta impossible posar mitjans que no tenim. Creiem que la Generalitat vol simplement passar-nos la pilota als municipis, com ve fent des de fa anys en els més diversos àmbits”. En aquest sentit, l’alcalde de Calafell obrirà converses urgents amb altres ajuntaments per organitzar un front comú sobre aquesta qüestió.

Despullar un sant per vestir-ne un altre

Finalment, Ferré ha afegit: “Els ajuntaments estem al límit i necessitem tots els nostres recursos per mantenir funcionant els serveis municipals i fer front a la immensa crisi social i econòmica que els està caient a sobre a pobles i ciutats”. Ha destacat, a més: “No sé si Bargalló vol que acudim al mercat immobiliari a buscar els espais que vol. O que assumim també el cost del professorat que caldria. En definitiva, si vol que despullem un sant per vestir-ne un altre, el seu, que ens ho digui clar, però la resposta continua sent que no podem”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: