Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern haurà de pagar el deute als ajuntaments de Tarragona i del Vendrell per les escoles bressol

La sentència del TSJC reconeix a 25 ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne pels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015

Imatge d'arxiu d'una escola bressol del Vendrell Imatge d'arxiu d'una escola bressol del Vendrell ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Infocamp/ ACN
Dijous, 21 Mai 2020 21:33

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma una sentència seva de fa dos anys i mig que obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol de 25 municipis. En aquesta primera sentència, del 20 de desembre del 2017, es reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumnes pels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

Un cop rebutjat el recurs que va presentar la Generalitat, ara el TSJC declara ferma la sentència, que afecta municipis com Tarragona i el Vendrell, així com localitats de la regió metropolitana. La interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, és del 20 de maig.

Al Vendrell, el deute és al voltant d'1MEUR

A partir d'aquesta sentència, el deute que té la Generalitat amb el ajuntaments és en relació a les aportacions per al manteniment de les escoles bressol municipals. En el cas del Vendrell, el deute és al voltant d'un milió d'euros.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha demanat encaridament que "la Generalitat compleixi en la seva obligació amb els ajuntaments, que deixi de fer recursos judicials, i que pagui el que que deu immediament perquè ara, més que mai, aquests diners són molt necessaris".

A més de Tarragona i el Vendrell, entre els demandants hi ha Lleida, Camprodon, Castellbell i el Vilar, Montmeló, Montseny, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, el Prat de Llobregat, Ripollet, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d'Hortons, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Viladecans, El Pont de Vilomara i Rocafort, Canovelles, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: