Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona demana una partida extraordinària de 15.000 euros per combatre la bretxa digital

Aquests diners es destinarien a ajuts per complementar els de l’Estat i la Generalitat per a la compra de tauletes

El conseller socialista, Francesc Roca El conseller socialista, Francesc Roca TARRAGONA21
Ensenyament Redacció Infocamp
Dissabte, 04 abril 2020 12:14

El Grup Municipal Socialista de Tarragona ha demanat al govern local que s’habiliti una partida extraordinària de 15.000 euros per combatre la bretxa digital. L’objectiu seria crear ajuts que complementin els del govern de l’Estat i la Generalitat per comprar tauletes i que aquesta adquisició sigui gestionada per l’Ajuntament.

“La fractura digital és una realitat quan no hi ha un ordinador, una tablet a casa, i quan les famílies no tenen accés a internet”, expressa el conseller socialista Francesc Roca. Des de l’agrupació socialista recorden que l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible  4 de l’Agenda 2030 constata : “Garantir una educació inclusiva i equitativa de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge al llarg de la vida per a tothom” i parla de dues premisses: educació equitativa de qualitat i aprenentatge al llarg de la vida per a tothom i incrementar els esforços per no excloure a ningú, sobretot els col·lectius més vulnerables, estimulant l’aprofitament de l’ús de les noves tecnologies.

En aquest context i amb “voluntat col·laborativa”, el PSC de Tarragona a l’Ajuntament de Tarragona proposa al govern de la ciutat “habilitar una partida extraordinària de 15.000 euros , que complementi els ajuts que està previst que la nostra ciutat rebi del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, per tal de comprar tauletes que portin incorporada la seva targeta SIM amb dades de d’alta capacitat (40GB mensuals). A més, també proposen que sigui l’Ajuntament qui gestioni amb els seus proveïdors de telecomunicacions aquesta compra de material, així com faci possible obrir les xarxes públiques a aquests alumnes. Per últim, també demanen que el consistori “ofereixi i promogui iniciatives participatives i mobilització de la ciutadania més pròxima (centre educatiu, família, barri, entitats... ) amb una visió holística, per tal de fer àgil i efectiva aquesta mesura i d’altres , doncs el temps és un factor que va a la contra”.

Una de les altres propostes de les i els socialistes tarragonins han estat ampliar la gratuïtat de l’autobús públic a les franges d’edat dels i les estudiants de més de 16 anys. El PSC, també, ha aconseguit, negociant amb el govern municipal, subvencions “molt necessàries” a entitats esportives com el Club Ciclista Campclar o el Club Voleibol de Sant Pere i Sant Pau. 

Segons el conseller socialista Roca “cal fer polítiques que compensin les desigualtats per fer efectiu el dret a l’educació en un sistema que ha de ser presidit pel principi de l’equitat que no és res més que la garantia de la igualtat d’oportunitats, la inclusió educativa i la no discriminació o discriminació positiva per compensar les desigualtats, doncs  les desigualtats socials inicials (provinents de l'entorn cultural i social de la família) són reproduïdes i ampliades al llarg de la trajectòria en el sistema educatiu; més endavant, aquestes desigualtats es combinen amb altres desigualtats en el mercat de treball i determinen en bona mesura els resultats de les persones en les seves trajectòries vitals”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: