Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Any Nou Xinès pren les aules universitàries a Tarragona

Els estudiants xinesos de la URV estan duent a terme diferents propostes per donar a conèixer la seva cultura

Espectacles de música, balls van servir per celebrar la Festa de Gala de l'Any Nou, celebrada a l'Aula Magna de la URV Espectacles de música, balls van servir per celebrar la Festa de Gala de l'Any Nou, celebrada a l'Aula Magna de la URV PREMICOM
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Febrer 2020 08:59

L'Any Nou xinès se celebra segons el calendari lunar xinès i el 2020 la vigília de la festivitat va ser el passat 24 de gener. Per acostar tan destacada festivitat a la societat tarragonina la comunitat d'universitaris xinesos de la URV ofereix en aquests dies algunes activitats per donar a conèixer les tradicions més significatives de la seva cultura.

El passat 29 de gener, es va projectar al Campus Catalunya la pel·lícula 'Dying to survive', una tragicomèdia estrenada el 2018, que mostra les dificultats d'una típica família xinesa que s'ha d'enfrontar a la greu malaltia d'un dels seus membres. L'èxit d'aquest fidel retrat de la realitat de país va animar al govern a impulsar algunes polítiques socials innovadores.

Per endinsar-nos una mica més en aquesta cultura oriental, la URV va acollir el passat 31 de gener un programa de conferències i debat sobre qüestions tan curioses com les particularitats de certs gestos que ens diferencien, l'ancestral cultura del te o la vida universitària a la Xina. Els assistents van conèixer així aspectes que els ajudaran a preparar els seus viatges a país de el Sol naixent, comprendre i integrar en la seva societat i apreciar molts aspectes apassionants d'aquesta cultura. El diàleg enriquidor va donar pas a varietat d'espectacles, música, balls i celebració a la Festa de Gala de l'Any Nou, celebrada a l'Aula Magna de la URV, i que va ser una autèntica demostració de la faceta més artística d'aquesta tradició mil·lenària.

gracies Any Nou Xinès

Exposició cultural

Fins al proper 9 de febrer estarà oberta a el públic l'exposició cultural que amb motiu d'aquesta celebració s'ha preparat al Campus Catalunya (2a i 4a planta de l'edifici A2), una proposta que ja ha atret la presència de multitud de persones de la ciutat.

I com a colofó ​​a aquest programa, el proper 9 de febrer la plaça Corsini acollirà la Cursa de l'Horòscop Xinès i una fira cultural, entre les 9.30 i les 15h.

Per a formular la inscripció per a la carrera, podeu consultar aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: