Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'institut Gabriel Ferrater de Reus reuneix més de 170 professors de matemàtiques

L’Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM) va organitzar dissabte la jornada 'Matemàtiques i emocions'

Més de 170 professionals de l’educació van assistir aquest dissabte a la Jornada d’Educació Matemàtica, a l'institut Gabriel Ferrater de Reus Més de 170 professionals de l’educació van assistir aquest dissabte a la Jornada d’Educació Matemàtica, a l'institut Gabriel Ferrater de Reus INSTITUT GABRIEL FERRATER
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Novembre 2019 21:24

Més de 170 professionals de l’educació van assistir aquest dissabte a la Jornada d’Educació Matemàtica organitzada per l’Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM). Les instal·lacions de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus han estat seu d’una jornada que ha combinat reflexions teòriques amb exemples pràctics en relació al tema: 'Matemàtiques i emocions'.

En col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, l’APMCM, associació que impulsa a les nostres comarques la millora en l’educació matemàtica des de ja fa quasi 30 anys, va reunir a Reus a un bon grapat dels millors experts en didàctica de les matemàtiques d’arreu del país. Sota el lema: “Entusiasmem amb les matemàtiques”, la jornada va oferir un seguit de ponències, tallers i comunicacions on s’han compartit idees i experiències d’aula amb una doble intenció. Per una banda la idea d’emocionar els alumnes a les aules de matemàtiques, d’entusiasmar-los, de fer-los viure l’experiència que les matemàtiques són emocionants, però no només per transmetre passió i provocar-la en ells i en elles, sinó per aprofitar totes les emocions que intervenen a l’aula -tant les positives com les negatives- per millorar l’aprenentatge.

La jornada va començar al matí i va acabar a la tarda. El moviment de mestres i professors pels passadissos i per les aules contagiava vitalitat, ganes d’aprendre a ensenyar i de reflexionar sobre com fer-ho millor. Al vestíbul del Gabriel Ferrater es podia gaudir dels materials manipulatius de què disposa el Museu de Matemàtiques de Catalunya, mentre assistents i ponents intercanviaven inquietuds i impressions. La conferència plenària inicial, a càrrec del Toni Vila, va situat el punt de partida a partir del qual els assistents es van distribuït segons les opcions que l’organització els havia proposat. Hi va haver ponències destinades a mestres de primària, a professors de secundària i també de batxillerat.

Després de totes les comunicacions i tallers, el Sergio Belmonte va tancar la jornada amb una conferència plenària amb tots els assistents. En acabar, els comentaris positius van ser generalitzats. Moltes i molt bones idees, molts i molt bons aprenentatges, però, sobretot, ganes de tornar-se a trobar. Per sort, el conjunt d’entusiastes educadors de matemàtiques no haurà d’esperar gaire per a fer-ho, ja que el proper Congrés Català de Matemàtiques se celebrarà també a les nostres comarques, aquest cop entre Reus i Tarragona, el proper juliol del 2020.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: