Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Priorat estrena el primer institut escola de Catalunya vinculat a una Zona Escolar Rural

El centre ubicat a Cornudella comparteix projecte amb les escoles de Prades, Poboleda i Ulldemolins

Tres alumnes entrant al recinte de l'institut escola Montsant, a Cornudella, en el primer dia de curs, el 12 de setembre del 2019 Tres alumnes entrant al recinte de l'institut escola Montsant, a Cornudella, en el primer dia de curs, el 12 de setembre del 2019 ROGER SEGURA / ACN
Ensenyament ACN
Dijous, 12 Setembre 2019 12:52

L’escola i l’institut de Cornudella de Montsant (Priorat) s’han fusionat aquest curs per convertir-se en l’Institut Escola Montsant, el primer de Catalunya vinculat a una Zona Escolar Rural (ZER). El centre comparteix projecte amb les escoles rurals de Prades, Poboleda i Ulldemolins, que agrupen 90 alumnes més.

La voluntat d’aquest projecte experimental al país és cohesionar i arrelar els alumnes al territori per contribuir a frenar la despoblació, segons explica a l’ACN la directora de l’institut escola, Mònica Ganduxé. Els gairebé 150 alumnes d’entre P3 i 4t d’ESO han començat el curs amb els nervis i l’emoció habituals, i repartits en comunitats en lloc de cicles.

Alumnes de P3 jugant amb peces de construcció en una aula de l'institut escola Montsant, a Cornudella de Montsant, en el primer dia de curs (R.S.): 

alumnes P3 institut escola Montsant

El centre estrena espais i equipaments que els pares i mares van ajudar a adequar durant l’estiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: