Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils aposta per la formació contínua amb una àmplia oferta de cursos i tallers

La Guia Formativa 2019-2020 ja es pot trobar als edificis municipals i també es pot consultar online

Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents” Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents” ARXIU / INFOCAMP
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Setembre 2019 02:24

L’Ajuntament de Cambrils ha programat més de 50 activitats formatives pel curs 2019-2020 amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, actualitzar coneixements o adquirir habilitats per cobrir necessitats derivades dels nous reptes professionals o de creixement personal. Aquesta àmplia oferta formativa és fruit de la suma d’esforços de diferents Departaments de l’Ajuntament, principalment els d’Ensenyament i Polítiques Actives Ocupació, Cultura i Joventut.

Totes les activitats programades estan recollides i ordenades a la quinzena edició de la Guia Formativa, que edita l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania la recerca dels cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i preferències. La guia s’ha difós amb una tirada de 6.000 exemplars que s’han repartit pels diferents edificis municipals i també es pot consultar online des d’aquest enllaç.

Es poden consultar les dades d’inici de matriculació de les diferents activitats formatives a la mateixa guia. En la majoria de cursos es pot realitzar la matriculació online a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers: (www.cambrils.cat/inscripcions). En el cas dels cursos de nivells superiors la matriculació és presencial perquè requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir.

Les activitats programades tenen preus assequibles, amb descomptes per a joves i aturats i en alguns casos estan subvencionats, i en alguns casos estan subvencionats, amb la voluntat de facilitar l’accés al coneixement i al desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal. 

Aquest any cal destacar com a novetats la reducció dels preus dels cursos de Formació Professionalitzadora Municipal per fer més assequible la formació a la ciutadania i la programació de cursos amb certificat de professionalitat gratuïts que aniran a adreçats prioritàriament a persones desocupades.

Activitats formatives professionalitzadores

En l’apartat d’activitats formatives professionalitzadores, es mantenen els cursos consolidats d’idiomes de preparació dels exàmens oficials d’anglès de la Universitat de Cambridge, el PET i el FIRST. També s’ha programat un curs de Francès atenció al públic: nivells bàsic i intermedi per adquirir les eines necessàries per fer una atenció bàsica i fluida al client en idioma francès.

La guia també inclou la programació de cursos organitzats pel Servei Local de Català per aquells que volen aprendre o consolidar els seus coneixements de Llengua Catalana.

En l’àmbit dels serveis a la comunitat a la persona i l’empresa, es realitzarà una nova edició del curs de Monitor/a de menjadors escolars, molt demandat pels usuaris, que a banda de la teoria compta amb 15 hores de pràctiques en escoles de Cambrils. També, s’ha programat el certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials amb pràctiques a empreses del sector de 450 h (370 h de teoria + 80 h de pràctica).

En l’àmbit del comerç s’han programat dos cursos: el de Creació d’una botiga de comerç electrònic per vendre productes per Internet i Gestor/a de magatzem amb carnet de carretó amb hores de pràctica en el maneig del carretó i que permetrà a l’alumnat que superi el curs poder obtenir el carnet professional de carretó elevador frontal. Pel que fa als cursos de seguretat i salut laboral, es manté un curs de Manipulador d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador.

En l’àmbit de manteniment i construcció s’ha inclòs el primer mòdul del Certificat de Professionalitat de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques anomenat Replanteig d’instal·lacions solars fotovoltaiques de 150 h.

Entre els cursos de Formació Professional per a l’Ocupació adreçada a treballadors en actiu s’organitzaran inicialment un de Tècniques de venda i formació de venedors i un de Nòmines i seguretat social nivell I i posteriorment d’altres de diversos àmbits segons atorgament.

Creixement personal i creació artística

A la Guia hi ha altres propostes per al cos i la ment destinades a la persona i al seu creixement. Es manté l’oferta de salut i creixement personal amb els cursos de Ioga i Pilates, Endolla’t i Akademia.

S’ha programat un Cicle de xerrades sobre “Dona i Salut” a càrrec d’experts del projecte Vitampleni, que inclouen nutricionistes, psiconeuroinmunòlegs i l’educadora física i coach nutricional Astrid Barqué. Les xerrades seran: 'La importància d’una bona salut intestinal', 'Alimentació i cicle hormonal' i 'Alimentació i menopausa'.

En l’àmbit de la Creació Artística es manté l’oferta dirigida als adults amb un Taller de pintura i dibuix, un Curs complet de Fotografia digital i un Taller de Narrativa. Com a novetat d’enguany, s’ha programat un curs de pintura oriental Pinzellades de Bambú, que ens permetrà aprendre les tècniques bàsiques del sumi-e experimentant amb diferents papers i pinzells. També, tindrem l’oportunitat d’aprendre noves tècniques de cuina al Taller de Cuina Xinesa.

Altres programes formatius

A la Guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació com ara el Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents”, el Pla de Transició al Treball (PTT) i els Tallers de música en família.

Aula Mentor

Des d'Aula Mentor Cambrils se segueix oferint un seguit de cursos a distància a través d'un sistema de formació còmode, flexible i de qualitat, dirigit a les persones adultes, que desitgin ampliar les seves competències personals i professionals.

La matrícula és oberta permanentment (excepte a l'agost) i no hi ha límit de places, per això és una bona alternativa que complementa i/o amplia l'oferta presencial de cursos de l'Ajuntament de Cambrils.

L' oferta actual es composa de 165 cursos, seleccionats amb l' intenció de donar cobertura a les necessitats formatives més demandades avui en dia, i que s'agrupen en diverses categories com ara els idiomes (8 nivells d'anglès), la informàtica (amb cursos dins les famílies Ofimàtica, Internet, Programació, Disseny Web i Disseny i d'Autoedició), l'emprenedoria (com ara els cursos Creació d'una PIME, Comptabilitat, Màrketing on-line...), les instal·lacions, l'educació, la salut, l'energia, l'ecologia, els mitjans audiovisuals, la cultura i formació en general, així com cursos de caràcter professional de les famílies professionals d'Hoteleria i turisme, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: