Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les famílies de l'Escola Isabel Besora s'adrecen al conseller Bargalló per recuperar la segona línia de P3

Les famílies afectades s'han adreçat per carta al conseller d'Educació / Dilluns es reuniran amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona i amb el representant d'USTEC

Les famílies afectades van protestar el passat 24 de maig davant les portes de l'Ajuntament de Reus Les famílies afectades van protestar el passat 24 de maig davant les portes de l'Ajuntament de Reus CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 31 Mai 2019 18:25

Després de les últimes protestes i del lliurament de més de 500 signatures al Departament d'Educació de la Generalitat i a l'Ajuntament de Reus, les famílies afectades per la retirada de la segona línia de P3 de l'Escola Isabel Besora de Reus s'han adreçat per carta al conseller d'Educació, Josep Bargalló, per fer-li arribar les raons per les quals reclamen la recuperació del segon grup. A més, els pares i mares tenen previst reunir-se dilluns al matí amb el director dels serveis territorials d'Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra, i amb un representant del sindicat USTEC.

En la carta adreçada al conseller, les famílies lamenten que actualment "no tenim resposta del Departament respecte a aquesta qüestió i tot fa pensar que no s'obrirà el segon grup i 26 infants no podran anar a l'escola que han escollit els seus pares, a jutjar per les notícies que publiquen diferents mitjans de comunicació". També recorden que, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, "va comprometre's a lluitar per les dues línies de l’escola durant la campanya electoral, però tampoc tenim cap resposta oficial de l’última reunió de la taula mixta, celebrada el passat dilluns 27 de maig".

Segons les famílies, la direcció del centre tampoc no ha rebut cap notificació oficial per part del Departament ni de l'Ajuntament del futur d'aquest segon grup de P3 i de la segona línia del centre: "Tot fa pensar que el senyor Segarra no vol complir allò que va signar. I l'única font d'informació que tenim les famílies és la premsa".

Segregació escolar?

Les famílies asseguren que tenen informacions "oficioses" que l'argument de la Generalitat per tancar una línia a l'Escola Isabel Besora és el pacte contra la segregació escolar. Sobre aquesta qüestió, els pares i les mares afectades no creuen "que la nostra escola augmenti la falta d'equitat en l'escola pública de Reus. No és un problema de l'àmbit escolar sinó, en tot cas, dels criteris de zonificació escolar que tenen un pes determinant en l'accés o no dels infants als diferents centres". En aquest sentit, argumenten que "l'Escola Isabel Besora compta amb un 20% d'infants procedents de la immigració. Amb la matrícula viva, sovint arriba alumnat nouvingut. Com a escola pública que és, els acullen i tracten segons les necessitats educatives que requereixen. Volem educar els nostres fills i filles en la diversitat per tal d'aconseguir una societat més justa i tolerant".

El tancament d'una línia de l’escola pública argumentant que no hi ha prou diversitat "no soluciona el problema", segons les famílies, que afegeixen "ben al contrari, l’agreuja, hi ha menys places on repartir la diversitat i seguim massificant aules. Cal baixar ràtios, que precisament és una de les mesures de les quals parla el pacte, per atendre millor als infants i no seguir en un sistema d'aules saturades en què l'atenció a la diversitat és complicada". A més, es queixen de que "utilitzar a hores d’ara l'argument de la manca de diversitat dels infants preinscrits, ens sembla un greu error. La diversitat no ve dictaminada sols per la procedència, sinó que hi ha d'altres factors: la singularitat dels mateixos infants, les característiques del seu entorn proper, la seva família, el seu nivell socioeconòmic i cultural... Aspectes que no es poden saber partint d'una llista on sols sabem els noms i cognoms", assenyalen.

                                       Imatge d'arxiu de l'Escola Isabel Besora de Reus: 

Escola Isabel Besora Reus

Incompliment dels compromisos

L'escola Isabel Besora és una escola de dues línies, a la ciutat de Reus. L'any passat, al·legant baixada de natalitat al municipi, el Departament va tancar un grup de P3 de dues escoles públiques, una de les quals era l'escola Isabel Besora. Un cop fetes les preinscripcions, per sorpresa de tothom, es va obrir un grup a una escola propera amb la qual compartim zona educativa. Aquesta situació es va portar al Parlament de Catalunya i, a finals del 2018, el Parlament va ratificar "que no s'hauria d'haver tancat aquest grup", recorden les famílies.

Les famílies recorden que "tot apuntava que aquest any tindríem de nou dos grups de P3, però a la preinscripció va sortir que l'escola només en podria oferir un". La direcció del centre es va reunir amb el delegat dels serveis territorials d'Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, "i aquest es va comprometre en ferm i per escrit a reobrir el grup de P3, si hi havia una bona preinscripció". Per aquest motiu, 51 famílies van apostar per aquesta escola, més de dos grups complets de P3.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: