Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plataforma Precàries URV se suma a les protestes del Professorat Associat en Lluita

Precàries URV convoca una assemblea i formació en drets laborals pel pròxim 6 de juny

L'assemblea de formació de Precàries URV tindrà lloc al Campus Catalunya L'assemblea de formació de Precàries URV tindrà lloc al Campus Catalunya URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Mai 2019 17:57

Per primera vegada i coincidint amb l’aniversari del moviment social 15-M, el professorat associat de les universitats públiques catalanes ha volgut protestar de forma conjunta en contra de les condicions laborals i salarials que pateix aquest col·lectiu dins de la universitat. A banda, cada universitat ha preparat actes a les seves instal·lacions per tal de conscienciar sobre la necessitat d’establir dinàmiques solidàries i de garantir la dignitat laboral de totes les treballadores universitàries. En el cas de la URV, la plataforma Precàries URV ha convocat una assemblea per al pròxim 6 juny.

La categoria de professorat associat va ser creada per incorporar a les aules professionals de reconeguda expertesa que treballen fora de la universitat i que perceben el salari principal d’un altre lloc de treball, contractats per impartir docència puntual i aportar el coneixement del món professional. No obstant això, des de Precàries URV denuncien que “ja fa anys que les universitats han abusat d'aquesta figura contractual i l'han utilitzat per aconseguir mà d'obra barata sense pràcticament cap dret laboral”. En molts casos, asseguren, “el personal associat cobreix tasques estructurals per a les institucions que van més enllà de la docència com també de gestió i coordinació”. Concretament, apunten que a la URV “aquesta categoria laboral suposa més del 56% del total de professorat de la universitat”, segons dades estadístiques oficials de 2018, i “el seu salari correspon a la categoria mínima del conveni col·lectiu de 2007”, entorn els 500 euros al mes amb el màxim de càrrega docent.

Segons Precàries URV “les retallades en inversió universitària dels governs després de la crisi van accentuar encara més el pes del professorat associat i la precarització general de la universitat”.

La plataforma Precàries URV

Per tal de posar en marxa un diàleg entre les treballadores sobre el model universitari que cal construir, i revertir les inèrcies individualistes, competitives i destructives que s’estan incentivant a les nostres institucions educatives i de producció de coneixement, recentment s’ha creat la plataforma Precàries URV formada per personal docent i investigador de les categories més febles i inestables en matèria de drets laborals i salarials: professorat associat, investigadors post-doctorals i professorat doctor i investigador amb contractes temporals. L’entitat pretén lluitar per una universitat pública i de qualitat amb condicions laborals dignes.

Precàries URV realitzarà una assemblea oberta i taller sobre drets laborals el 6 de juny, a les 16 h, a l’aula 309 del Campus Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: