Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 13è Fòrum TRiCS s'inaugura amb els treballs d'Humanitats i Ciències i Socials

La iniciativa que se celebra al Complex Educatiu de Tarragona ha assolit la xifra rècord de 2.600 assistents entre dijous i divendres

Primera jornada d’aquesta 13a edició del Fòrum TRiCS celebrada al Complex Educatiu de Tarragona Primera jornada d’aquesta 13a edició del Fòrum TRiCS celebrada al Complex Educatiu de Tarragona AEQT
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 04 abril 2019 21:58

El Complex Educatiu de Tarragona s’ha omplert aquest matí durant la primera jornada d’aquesta 13a edició del Fòrum TRiCS, una iniciativa que enguany ha assolit xifres de rècord, amb un total de 2.600 assistents al llarg de les dues jornades: 1.300 avui dijous, durant la jornada dedicada als treballs de les àrees de les Humanitats, Ciències Socials, i Art; i 1.300 més demà divendres, en la jornada dedicada a les de Ciències i la Tecnologia.

El Fòrum, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, compta des de la seva primera edició amb el suport de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). La jornada ha començat amb l’acte inaugural, que ha tingut lloc al Teatre del Complex Educatiu, i que enguany, com a novetat, ha estat protagonitzada per estudiants que en edicions anteriors han participat en aquest Fòrum i que han compartit la seva experiència.

En concret, les dues estudiants que han participat en l’acte inaugural han estat Laura Roig, guanyadora l’any passat del concurs TRiCS Talk (que premia el treball més votat a internet), i Dèlia Foz, qui també l’any passat va obtenir el primer premi en categoria d’Humanitats i Ciències Socials de les beques que atorga la URV al millor treball presentat en el Fòrum. Posteriorment, el director del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, Manel Castaño, ha intervingut per donar als assistents les darreres instruccions respecte del desenvolupament de la jornada.

Un cop inaugurat el Fòrum, els alumnes s’han repartit per les diferents aules i han començat les presentacions de treballs i també els tallers organitzats per la URV. Durant aquests dos dies, el Fòrum TRiCS reuneix a l’Antiga Universitat Laboral un total de 2.600 alumnes de 40 centres docents de la demarcació. En total, es presentaran 213 treballs de recerca i crèdits de síntesi.

L’eix central del fòrum es basa en què els alumnes de segon curs –de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior- presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo.

El programa d’aquesta primera jornada l’ha tancat l’acte de cloenda i lliurament de diplomes i premis de la URV. L’acte ha estat presidit pel Delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i ha comptat també amb presidenta de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Montserrat Vallverdú, i la catedràtica de Llengua Espanyola del a URV Esther Forgas.

La representant de l’AEQT s’ha mostrat “orgullosa i satisfeta” pel fet que “el sector químic tarragoní ha apostat per aquest Fòrum des de la seva primera edició”, i ha explicat que és una activitat que l’Associació impulsa sobretot “pels valors que implica”: “L’aposta per la cultura i el coneixement, el foment de la solidaritat i la generositat desinteressada dels estudiants que presenten els seus treballs per ajudar els seus companys de primer, i també la formació dels professionals del futur: els de la societat en general i, per tant, també els futurs professionals de la indústria química”, ha explicat Montserrat Vallverdú.

El programa que s’ha dut a terme avui es replicarà en la jornada de demà divendres, però en aquest cas amb les presentacions dels treballs de les àrees de les Ciències i la Tecnologia.

Programa del dotzè Fòrum TRiCS

9:15 a 9:45h Acte inaugural i parlaments de les institucions, Departament d’Ensenyament, AEQT i URV.
10:00 a 13:00h Presentacions dels treballs i tallers de la URV.
13:00 a 14:00h Lliurament de diplomes als participants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: