Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de manteniment d’embarcacions d’esbarjo

L’Institut Ramon Berenguer IV l'impartirà a partir del proper curs / La modalitat dual permetrà a l’alumnat realitzar activitats formatives i productives en empreses nàutiques

El primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona s'ha presentat al Club Nàutic Cambrils El primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona s'ha presentat al Club Nàutic Cambrils CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Març 2019 21:05

L’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils oferirà el primer Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo del Camp de Tarragona. La nova oferta educativa, que s’impartirà en modalitat dual a partir del proper curs, és el resultat del treball conjunt entre les empreses del sector, l’institut, l’Ajuntament de Cambrils i la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia; el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, la directora de l’Institut Ramon Berenguer IV, Anna Espadero, i el Secretari General de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Miquel Guarner, han presentat avui el nou cicle formatiu al Port de Cambrils.

L’alcaldessa ha explicat que el cicle dóna resposta a les necessitats creixents de personal qualificat de la indústria nàutica, tenint en compte la manca d’oferta en aquest àmbit, i ha afirmat que Cambrils és el municipi idoni per acollir aquesta formació perquè és un punt de referència de la nàutica esportiva i compta amb un teixit empresarial potent.

Per la seva banda, el director territorial d’Educació ha assegurat que les previsions d’inserció laboral són molt altes i ha destacat que la modalitat dual permetrà a l’alumnat rebre una part de la formació a l’institut i una altra mitjançant convenis amb empreses nàutiques.

A continuació, el secretari deneral d’ADIN ha manifestat la importància d’aquest cicle per capacitar a persones i cobrir les necessitats del sector, i la directora de l’institut ha convidat a tothom a les portes obertes que es faran demà, 26 de març, al centre formatiu a les 17h.

El cicle formatiu

El cicle formatiu té una durada de 2.000 hores, que es realitzen en dos cursos acadèmics. L’objectiu de la formació és augmentar l’ocupabilitat del jovent, reduir l’atur juvenil i l’abandonament escolar prematur, estrènyer la relació entre els centres formatius i les empreses, millorar la qualificació dels recursos humans de les empreses, adequar la formació a les necessitats reals i facilitar la captació i selecció de les persones amb talent.

Els i les alumnes que cursin el nou cicle de Manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo rebran formació per poder realitzar el muntatge, el manteniment i la reparació dels vaixells esportius i d’esbarjo, de les seves instal·lacions i equips; i per poder dur a terme el servei tècnic de postvenda de vaixells d’esbarjo, amb la qualitat i seguretat requerides, d’acord amb la normativa vigent.

Les persones que obtinguin la titulació podran exercir la seva activitat en petites, mitjanes i grans empreses dedicades a la construcció i al manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. També podran treballar en empreses relacionades amb el manteniment i reparació del motor, la planta propulsora, les instal·lacions de fred i calor, l’aparellatge, els equips i circuits elèctrics, electrònics i de navegació d’embarcacions esportives i d’esbarjo, i treballs de fusta i plàstic reforçat amb fibra d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: