Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La primera dona pilot d’avió comercial a Espanya, propera doctora honoris causa per la URV

L’acte d’investidura tindrà lloc a voltants del mes de juny, tal com ha anunciat la rectora de la URV

Bettina Kadner, la primera donat pilot d’avió comercial a l’Estat espanyol Bettina Kadner, la primera donat pilot d’avió comercial a l’Estat espanyol URV
Ensenyament Alba Sancha
Dijous, 14 Març 2019 18:47

El Consell de Govern de la URV ha aprovat, durant la seva última sessió, la proposta d’investir doctora honoris causa a Bettina Kadner, qui va ser la primera dona pilot d’avió comercial a Espanya i la segona a Europa. Ho ha anunciat la rectora de la URV, M. José Figueras, aquest dijous, 14 de març, visiblement contenta pel fet que aquesta vegada s’investeixi doctora honoris causa una dona i també ha detallat que l’acte d’investidura tindrà lloc a voltants del mes de juny.

A més de ser la primera dona comandant de vols comercials, Kadner també va participar en la constitució del CESDA, el centre adscrit a la URV que ofereix el grau oficial de Pilot d’aviació comercial i operacions aèries. Actualment, forma part del grup “Aviadoras” que té per objectiu “fer pedagogia a les escoles per a la igualtat de gènere i oportunitats”, com ha detallat Figueras.

Una reivindicació de la igualtat de gènere

Aquest és, precisament, un dels motius pels quals s’ha investit una dona doctora honoris causa, ja que només el 12% de persones nomenades doctor o doctora honoris causa són dones, segons ha assenyalat la rectora. En la mateixa línia, la doctora també ha exemplificat que dels convidats per realitzar les inauguracions dels cursos, el 80% són homes i només un 20% són dones. En aquest sentit, Figueras ha assegurat que aquest serà un altre àmbit de treball de la institució per aconseguir major paritat i més igualtat de gènere.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: