Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV paralitza les obres de la Facultat d’Educació i Psicologia per falta de finançament

En el darrer Consell de Govern també s’ha acordat que els alumnes ja no hauran de presentar el nivell B1 d’una llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol

Imatge dels terrenys i fonaments del que ha de ser el nou edifici del campus Catalunya de la URV Imatge dels terrenys i fonaments del que ha de ser el nou edifici del campus Catalunya de la URV SÍLVIA JARDÍ / ACN
Ensenyament Alba Sancha
Dijous, 14 Març 2019 18:20

No es continuarà endavant amb les obres de l’edifici on s’havia de traslladar la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (FCEP) del Campus Catalunya de la URV. Així ho ha confirmat la rectora de la universitat, M. José Figueras, aquest dijous, 14 de març, durant la compareixença pública en què s’han presentat els darrers acords del Consell de Govern de la institució. Així mateix, una altra de les decisions més destacables ha estat la suspensió del requisit que exigia als alumnes presentar una titulació de nivell intermedi (B1) en una llengua estrangera per poder obtenir el títol oficial del grau cursat. A més, també s’ha aprovat una unitat per a la captació de recursos a la universitat.

La rectora de la URV, M. José Figueras, ha anunciat aquest dijous, 14 de març, que les obres de la que havia de ser la nova Facultat d’Educació i Psicologia s’han suspès temporalment. “Les nostres condicions econòmiques són pitjors que quan es va iniciar aquesta obra”, ha manifestat Figueras. La rectora ha detallat que, mentre no hi hagi una resposta davant la sol•licitud que la URV va presentar a la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat per assegurar el finançament o cofinançament de la construcció en totes les seves fases, les obres no continuaran endavant. La doctora ha explicat que, sense poder assegurar el futur finançament d’aquesta construcció, “el més prudent és deixar-ho com està”, ja que considera preferible que el finançament amb què compta la seva institució s’inverteixi en la millora de les instal•lacions actuals, de manera que es pugui assegurar que es podrà fer ús d’aquestes d’una forma directa, o bé en altres aspectes prioritaris.

Així mateix, Figueras també ha reconegut que, durant algunes converses mantingudes amb el secretari d’Universitat i Recerca de la Generalitat, Josep Grau, aquest ha deixat entreveure que, en cas que hi hagués més pressupost, no s’invertiria en noves construccions, sinó en equilibrar totes les universitats per assolir els nivells d’abans de la crisi econòmica en temes com les taxes que paguen els estudiants, per exemple.

Els estudiants ja no hauran d’acreditar cap llengua estrangera

D’altra banda, el darrer Consell de Govern també ha decidit suprimir el requisit amb el qual es requeria als alumnes admesos al curs 2013-14 i anteriors un nivell intermedi d’una llengua estrangera, preferiblement anglès, per poder obtenir la seva titulació oficial del grau cursat. D’aquesta manera, els alumnes ja no hauran d’acreditar cap requisit complementari d’una llengua estrangera, tot i que en cas de comptar amb ell el podran presentar igualment i s’afegirà com una rúbrica a valorar amb el seu títol oficial, però, de cap manera serà un requisit per poder obtenir-lo.

Segons les dades de la URV, 721 estudiants entre els cursos 2010-11 i 2017-18 no compten amb el seu títol oficial del grau cursat, tot i haver superat tots els crèdits, a causa de no tenir acreditat aquest nivell intermedi en una llengua estrangera. La rectora de la universitat ha explicat que des de la seva institució volen que els alumnes tinguin un bon nivell d’anglès, però això no es pot convertir en un element que acabi “limitant” als estudiants a l’hora d’obtenir la seva titulació. Figueras ha aclarit, davant els dubtes, que aquesta no és una norma que existeixi per llei i, de fet, hi ha altres universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona, on no es requereix. Igualment, la doctora ha defensat que tampoc es pot exigir als alumnes aquest requisit quan des de la mateixa institució no es forma per això.

Una nova unitat de captació de recursos

L’últim Consell de Govern també ha servit per aprovar la creació d’una unitat de captació de recursos, amb la qual es pretén incorporar, retenir i estabilitzar investigadors i investigadores d’alt nivell, avaluats a través dels programes competitius ICREA Sènior, European Research Council, Ramon y Cajal i Beatriz Galindo. Mentre que fa quatre anys la URV comptava amb un finançament d’uns 19 milions d’euros, durant els últims anys aquest se situa en xifres que ronden els 5 milions i escaig. Aquesta conseqüència de la crisi ha afectat directament al desenvolupament de projectes d’investigació. D’aquesta manera, es donarà un nou impuls a la captació de recursos amb aquesta unitat, al capdavant de la qual hi haurà una coordinadora.

Tres noves dobles titulacions

De cara al curs vinent 2019-2020, una de les novetats aprovades ha estat la posada en funcionament de tres noves dobles titulacions de grau: el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils, que oferiran la Facultat d’Economia i Empresa i l’ETSE; el doble grau d’Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, que oferirà l’ETSE, i el doble grau en Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, que oferirà l’ETSEQ.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: