Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’escola La Ginesta de Segur de Calafell estrena una aula multisensorial

És un recurs educatiu útil per a gran part de l’alumnat i, en particular, pels que tenen necessitats especials

L'aula multisensorial és un recurs educatiu útil per a gran part de l’alumnat i, en particular, pels que tenen necessitats especials L'aula multisensorial és un recurs educatiu útil per a gran part de l’alumnat i, en particular, pels que tenen necessitats especials AJUNTAMENT DE CALAFELL
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 03 Març 2019 11:09

L’escola La Ginesta comptarà a partir d’ara amb una aula multisensorial. Es tracta d’un espai dissenyat per a l’estimulació dels sentits. L’aula treballa amb les sensacions, ja que aquestes constitueixen la principal font dels coneixements, tant del món exterior com del propi cos.

En la presentació d’aquest nou equipament, el centre ha indicat que es tracta d’un recurs que és especialment útil per a alumnes que tinguin necessitats educatives especials, però que se’n poden beneficiar molts altres estudiants, en particular els més petits. En concret, dels 482 alumnes que té l’escola, podran fer servir l’aula uns 180.

L'objectiu és poder interaccionar amb el medi a través de l'estimulació dels seus sentits i capacitats. Aquesta aula treballa a través dels sentits i les sensacions, ja que aquestes constitueixen la principal font dels coneixements, tant del món exterior com del propi cos. L’estimulació desenvolupa les habilitats dels infants i milloren les relacions socials i la comunicació, entre altres. “Aquesta aula multisensorial està vinculada a una altra aula ja existent, que acull alumnes amb necessitats educatives especials, onze en el cas del nostre centre”, explica el director de La Ginesta, Fran Chanzà.

 

aula multisensorial Ginesta Segur

L’Ajuntament s’ha fet càrrec del gruix de la despesa realitzada en aquest servei, que puja 21.000 euros: del pressupost de la regidoria d’Ensenyament s’hi han destinat 17.162,14 euros. La resta ha estat aportada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes i fons propis d’Ensenyament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha felicitat el centre “per l’ambició que tenen de millorar el centre i el servei educatiu, i la formació dels nostres infants”.

Dia de la Llengua Materna

D’altra banda, l’estrena de l’aula multisensorial s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. En una activitat impulsada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, La Ginesta ha organitzat fins a 17 tallers multiculturals.

Grups de pares han preparat activitats inspirades en els disset objectius que la Unesco vol assolir el 2030, adreçades alumnes de tots els nivells: des de P-3 a sisè de primària. La idea era parlar de la necesssitat de l’educació, però també de la importància de la salut, l’alimentació o la igualtat. I ho han fet mostrant la realitat dels països d’origen de les famílies del centre, de Brasil a la Xina, passat per Romania, Colòmbia o Croàcia .

El Dia de la Llengua Materna va ser instituït per la Unesco el 1999 i des de llavors té l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. Les activitats realitzades han incidit, en particular, en la creació de major consciència sobre les tradicions lingüístics i culturals del món i a inspirar la solidaritat basada en l’enteniment, la tolerància i el diàleg.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: