Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Institut Gabriel Ferrater serà la seu de Reus de la primera fase de la Copa Cangur

Es tracta d'un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre

Imatge d'arxiu d'una anterior edició de la Copa Cangur Imatge d'arxiu d'una anterior edició de la Copa Cangur INS GABRIEL FERRATER
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Gener 2019 08:49

L'Institut Gabriel Ferrater serà la seu de Reus de la primera fase de la VI Copa Cangur 2019. Es tracta d'un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic d’eXplorium. Els equips estan formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 1r) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 3r.

En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs i, per tant, la estratègia d’equip és molt important! A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació, com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

Dotze centres de Reus, 19 equips en total 133 alumnes competiran el dijous dia 24 a l'Institut Gabriel Ferrater. La primera fase del concurs se celebrarà en vint-i-set seus locals repartides arreu del territori. El primer equip classificat de cada seu, juntament amb els campions de l’any anterior, es classifiquen per la gran final nacional. Els primers classificats a la fase nacional obtenen un passi per a participar en la final internacional (que es fa en línia des del propi centre) amb equips d’altres països.

La primera fase es disputarà el proper dijous 24 de gener, a partir de les 17:00h, a l'INS Gabriel Ferrater. La fase final està prevista per al dia 7 de març, a Mataró.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: