Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acció de protesta de les AMPAs de Tarragona contra el decret de menjadors d'Ensenyament

Desenes de pares i mares mostren el seu rebuig a l'externatlització del servei de menjadors i de la gestió de les AMPAs a empreses en una acció al Balcó del Mediterrani

Protesta a Tarragona pel decret dels menjadors Protesta a Tarragona pel decret dels menjadors SÍLVIA JARDÍ / ACN
Ensenyament Josep Cartanyà
Dimarts, 04 Desembre 2018 18:16

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de Tarragona que formen part de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) han protagonitzat aquesta tardad una acció de protesta al Balcó del Mediterrani en contra del decret de menjadors que està preparant el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Els alumnes han pintat i han dibuixat plats amb missatges de com volen que sigui el menjador. Durant l'acte s'ha fet lectura d'un manifest en contra de la privatització del servei de menjador a través del sistema d'externalització amb concursos públics, entre altres aspectes que recull el nou reglament.

Pancarta de l'AMPA de l'Escola PAX de Tarragona, al Balcó del Mediterrani (Foto: J.Cartanyà): 

pancarta PAX

La presidenta de l'AMPA de l'Escola Tarragona, Cristina Berrio, ha criticat que el nou decret "deixa una porta oberta a donar la gestió dels menjadors a grans empreses i no estem disposades a patir el que ja estan patint en escoles on aquestes empreses ja fan aquest treball al Consell Comarcal o en altres administracions". Les AMPAs desconfien del decret per diversos motius com ara les ràtios d'alumnes per menjador: "Avui dia, les AMPAs tenim la ràtio molt controlada i, amb el decret, queda molt ambigüa". A més, Berrio ha recordat que actualment a Tarragona "tenim deu escoles públiques que no tenen menjadors i, si això, ja està passant, què passarà quan la gestió la porti l'administració a través d'aquest sistema".

D'altra banda, Berrio recorda que "ja fem un voluntariat totalment gratuït amb la gestió de les AMPAs". Per aquest motiu, es pregunta "si totes aquestes hores que estem empleant en gestionar aquestes AMPA's, les empreses que ho agafin també destinaran aquestes hores gestionant-les? Deixo la pregunta a l'aire.."

En relació a la pujada de preu dels menús per als alumnes, que Ensenyament justifica que la diferència d'aquest increment recaurà en els monitors, la també presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Cristina Berrio, està d'acord amb que aquesta pujada sigui per millorar el sou dels monitors però demana "que ens la donin per escrit, perquè estem farts de promeses que es diuen i després no es fan".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: