Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 1.700 alumnes participen en el projecte de reutilització de llibres escolars de Calafell

Un 78% dels alumnes que poden adherir-se s’han acollit per tal d’aconseguir un estalvi econòmic

Imatge d'arxiu del pati d'una escola de Calafell Imatge d'arxiu del pati d'una escola de Calafell CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Desembre 2018 08:55

Des del 2007 l’Ajuntament de Calafell impulsa el projecte de reutilització de llibres escolar, aquest any s’hi han sumat un total de 1.727 alumnes. Això suposa un nou èxit per la iniciativa, que any rere any incrementa les seves xifres d’adhesió.

El projecte està dirigit als alumnes de tercer a sisè de primària i als que cursin l’ESO. L’Ajuntament subvenciona el 30% del cost dels llibres als alumnes d’aquests cursos que estiguin empadronats al municipi. Pel que fa als llibres de primer i segon de primària aquests queden fora del projecte, ja que sovint es tracten de fitxes a omplir i són difícils d’aprofitar.

A més, l’Ajuntament es fa càrrec del 100% del cost dels llibres de text en els casos de famílies que necessiten aquest ajut per la seva situació socioeconòmica. Enguany són 90 les famílies que han rebut aquestes beques.

La regidora d’Ensenyament, Lluïsa Llastra, explica que “el fet que tres de cada quatre usuaris potencials d’aquest programa s’hi acullin és una bona notícia. L’estalvi econòmic per a les famílies és important, i més en temps de crisi: pot ser de 100 a 200 euros per infant”.

L’Ajuntament hi ha invertit enguany 166.400€ en l’adquisició de nous llibres. Cada any es fa una despesa per renovar aquells llibres que s’hagin de substituir, bé perquè han canviat els seus continguts o bé perquè s’han fet malbé. Els llibres usualment tenen una durada de quatre cursos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: