Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol critica que un institut de Valls bategi el seu pati com a “U d’Octubre”

Celaá: “No em sembla un nom adequat, perquè crec que l’u d’octubre del 2017 va ser una data de trista memòria”

La placa commemorativa del Pati U d’octubre, a l'Institut Narcís Oller de Valls La placa commemorativa del Pati U d’octubre, a l'Institut Narcís Oller de Valls INS NARCÍS OLLER
Ensenyament ACN
Divendres, 05 Octubre 2018 16:20

La vicepresidenta del govern espanyol, Isabel Celaá, ha criticat aquest divendres el fet que l’Institut Narcís Oller de Valls hagi batejat un dels seus patis com a “U d’Octubre”. “No em sembla un nom adequat, perquè crec que l’u d’octubre del 2017 va ser una data de trista memòria per al conjunt de la política espanyola, inclosa Catalunya, i per tant suggeriria un altre nom més propi de la història i la cultura de Catalunya”, ha dit durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en resposta a una pregunta sobre aquesta qüestió.

               La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá (Foto: ACN): Isabel Celaá 5 octubre

El Pati U d'octubre

El passat dilluns, 1 d’octubre, es va inaugurar el pati davanter de l’Institut amb el nom de “Pati U d’octubre” "en reconeixement a totes les persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de Catalunya l’u d’octubre de 2017, aquí i arreu del país", cita textualment l'enunciat de la placa. D’aquesta manera, el centre vallenc se sumava als actes commemoratius que es van fer arreu del país.

Des del centre, es reorda que l’U d’octubre de 2017 "famílies, alumnes, professors/es, vallencs/ques…, van defensar l’Institut i van viure una jornada que no oblidaran mai. La germanor va ser present en tot moment. Tothom va aportar el seu granet de sorra, informàtics, castellers, alumnes de teatre…

Acte d'inauguració del "Pati U d'octubre", a l'Institut Narcís Oller de Valls: acte placa Pati U octubre Valls

Per recordar que aquell dia assenyalat es van fer unes xerrades de reflexió i record d’un jornada intensa i dura. Alguns alumnes i professors van explicar què va suposar per a ells i elles l’U d’octubre.

En record a tots aquells que ho van fer possible i a aquells que no hi són es va cantar la cançó 'Lousiana o els camps de cotó', del grup Manel. Finalment, es va destapar la placa commemorativa del Pati U d’octubre.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: