Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El curs arrenca amb més alumnes de secundària i cap nou centre al Camp de Tarragona

La matrícula a infantil i primària es redueix en un miler d’infants per la davallada de la natalitat

Imatge d'arxiu d'alumnes de 6è de primària de l'escola de l'Arrabassada de Tarragona, fent classe en un mòdul prefabricat Imatge d'arxiu d'alumnes de 6è de primària de l'escola de l'Arrabassada de Tarragona, fent classe en un mòdul prefabricat ARXIU / ROGER SEGURA / ACN
Ensenyament ACN
Dimecres, 12 Setembre 2018 07:37

Uns 82.000 alumnes de les etapes d’infantil, primària i secundària arrenquen el nou curs escolar aquest dimecres al Camp de Tarragona, mentre que els 7.700 matriculats al batxillerat i els 11.600 de cicles formatius no tornaran a les aules fins divendres. L'inici del curs lectiu ve marcat per l'augment de 1.070 estudiants matriculats a la secundària, mentre que disminueix, també en un miler, la matricula a infantil i primària. La demarcació té uns 300 centres educatius, dels quals onze estan totalment ubicats en mòduls prefabricats. Enguany no se n’estrenarà cap de nou, tot i que hi ha en marxa diversos projectes pendents.

Entre els projectes previstos d'adjudicació "imminent" hi ha els Instituts dels Pallaresos i de Roda de Berà, i l’escola Teresa Godes i Domènech de la Juncosa del Montmell i l'escola de Maspujols, que van quedar aturats per l'article 155, segons Ensenyament. A l'Institut Martí i Franquès de Tarragona s'han instal·lat mòduls prefabricats per absorbir dos grups més de primer d'ESO de forma temporal, degut a l’increment poblacional del 2006.

L’augment del nombre d’estudiants a secundària es veu compensat per la davallada de 1.029 matrícules en les etapes d'infantil i de primària. Per contra, la formació professional creix en 188 alumnes. Pel que fa al nombre de docents, el Departament amplia la plantilla en mig centenar professors més. En total, les aules comptaran amb més de 7.300 mestres i professors.

El curs comença amb un total de 151 mòduls prefabricats al Camp de Tarragona, un més respecte el curs passat. D'aquest, 117 són en centres educatius de primària i 33 en instituts. Ara bé, hi ha onze centres que funcionen de forma completa en els anomenats ‘barracons’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: