Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

400 alumnes gaudeixen de la ruta pedagògica sobre la guerra civil i la repressió franquista a Tarragona

Les 14 rutes que s’han realitzat han comptat amb alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

Material del període històric de la Ruta pedagògica 'Els llocs de la memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona' Material del període històric de la Ruta pedagògica 'Els llocs de la memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona' CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 23 Juliol 2018 07:45

Prop de 400 alumnes i 50 professors de 7centres docents tarragonins han gaudit de la ruta pedagògica “els llocs de la memòria de la guerra civil i la repressió franquista a Tarragona” que organitza el Centre de Recursos Pedagògics del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona des del 2016.

L’activitat

La ruta, dura aproximadament 4 hores, entre les 9 i les 13 h. Els alumnes visiten quatre espais de memòria, visionen 2 audiovisuals i reben les explicacions pertinents amb l’ajut de projeccions i fotografies de l’època. Prèviament a la realització de la ruta per part dels alumnes i per reforçar els continguts impartits pels professors, es cedeix una "maleta didàctica" per utilitzar a l'aula que conté còpies de documents, plànols, fotografies i premsa relativa al període històric, així com llibres per ampliar la matèria. Un conjunt de documents per remenar i incentivar l'interès.

L’objectiu d’aquesta proposta didàctica és afavorir el coneixement dels alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat del període més rellevant i dramàtic del segle XX: La Guerra Civil i la repressió franquista posterior. Els continguts impartits a l'aula per part del professorat, més centrats en Espanya i Catalunya, es veuen reforçats amb aquesta ruta pedagògica per la proximitat que té per a l'alumne. D'una banda, per la proximitat en el temps, fa només 80 anys de tot plegat. Per tant, encara hi ha moltes persones entre nosaltres i a la mateixa família de l'alumne que d'una manera o altra van viure aquest període. Així doncs, hi ha una línia directa amb aquest passat més immediat que es pot transmetre com un llegat als més joves. D'altra banda, la proximitat en l'espai, és a dir Tarragona, la ciutat per la qual es mouen els joves habitualment, plena d'edificis, cases i llocs impregnats d'aquesta història que ressegueix la ruta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: