Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell posa en marxa la creació d’una escola municipal d’arts

Es farà a la masia de Cal Rion i serà un equipament que revitalitzarà el nucli antic

El nou equipament cultural s’instal·larà a la masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII del nucli antic, un cop s'hagi rehabilitat El nou equipament cultural s’instal·larà a la masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII del nucli antic, un cop s'hagi rehabilitat AJUNTAMENT DE CALAFELL
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 05 Juliol 2018 17:21

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat posar en marxa la creació d’una escola municipal d’arts, que donarà formació en música, dansa, teatre i arts plàstiques. El nou equipament cultural s’instal·larà a la masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII del nucli antic, amb la qual cosa s’injectarà una nova dosi d’activitat i de vida al barri històric. S’estima que hi haurà uns 300 alumnes.

El futur centre impartirà ensenyaments de música i dansa, però la voluntat de l’Ajuntament és integrar-hi també l’actual oferta de cursos i tallers d’arts plàstiques que ofereix, així com les activitats teatrals que es desenvolupen al municipi. La idea és que Cal Rion sigui també el punt de referència per a les entitats locals que treballen en aquests àmbits, on comptaran amb espais i equipament per fer la seva tasca.

L’Ajuntament compta amb un estudi tècnic i de viabilitat, redactat pel calafellenc Joan Romeu, músic i actual director de l’escola municipal de música Robert Gerhard de Valls. També hi ha preparat un avantprojecte.

La rehabilitació i adequació de la masia

L’Ajuntament de Calafell calcula que el projecte costarà uns 3,5 milions d’euros. 1,5 milions es destinarà a la rehabilitació i adequació de la masia. Un altre milió i mig d’euros serà per aixecar un nou edifici al costat de la masia. El mig milió restant serà per l’elaboració dels projectes arquitectònics i la direcció d’obres.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que “estem iniciant un projecte a uns dos anys vista, potser any i mig”. Precisa que “el primer que haurem de fer és demanar l’autorització al departament d’Ensenyament de la Generalitat per impartir ensenyaments de música i dansa, i rebre les corresponents subvencions. I després s’ha de fer un projecte singular i curós pel fet de realitzar-se en un edifici catalogat. Finalment, segons les disponibilitats econòmiques, l’obra es farà en una o dues fases”.

Després de la biblioteca del Sindicat, que obrirà al setembre, i del gimnàs dels Terrossets, que té pendent l’inici de les obres, l’escola municipal d’arts és un altre gran equipament cultural, social i cívic que es posa en marxa en aquest mandat al nucli antic de Calafell. Amb aquest emplaçament, a més, s’aprofita el patrimoni municipal ja existent, en concret amb les edificacions històriques que ja són de propietat municipal.

Les 300 places que tindrà l’escola atenen, a més, una demanda evident a Calafell. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art a la comarca del Baix Penedès són del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: